Editia de Dimineata

Pandemia de COVID-19 a ucis mai mulţi americani decât gripa spaniolă din 1918-1919

Cu cele peste 675.700 de victime pe care le contabilizează deja, noul coronavirus este de acum agentul patogen care a provocat pandemia cea mai mortală pentru Statele Unite, potrivit Universității  Johns Hopkins, scrie Le Parisien.

Pandemia de COVID-19 a ucis mai mulţi americani decât gripa spaniolă, în 1918-1919, arată date publicate de către Universitatea Johns Hopkins, de referinţă în domeniu.

Potrivit unor istorici de la Centrul de Prevenţie şi Luptă împotriva Bolilor (CDC), principala agenţie sanitară din Statele Unite, gripa spaniolă a ucis cel puţin 50 de milioane de oameni în lume – dintre care 675.000 în Statele Unite.

Gripa spaniolă şi-a pierdut, astfel, luni, titlul de cea mai gravă pandemie din istoria recentă a Statelor Unite.

Însă, spre deosebire de COVID-19, această pandemie a fost extrem de mortală în rândul categoriilor de vârstă care se presupune că sunt cele mai sănătoase – inclusiv copii în vârstă de până la cinci ani şi persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani.

Este de asemenea de notat că, în urmă cu aproape un secol, populaţia americană reprezenta doar o treime din populaţia americană din prezent.

Sursa foto: Biospace
Exit mobile version