Site icon Editia de Dimineata

Pandemia schimbă topul. Unde este cel mai plăcut să trăieşti

Un nou studiu arată în ce oraș este cel mai bine să trăieşti.

Pandemia de coronavirus a schimbat clasamentul. Acum metropolele europene sunt în cădere, iar Australia, Japonia şi Noua Zeelandă în frunte, datorită măsurilor lor rapide împotriva COVID-19.

În topul clasamentului privind cele mai bune oraşe pentru locuit este Auckland (Noua Zeelandă), urmat de Osaka (Japonia), Adelaide (Australia), Tokyo (Japonia) şi Wellington (Noua Zeelandă).

Auckland a urcat în topul clasamentului datorită abordării sale reuşite de a contracara pandemia de COVID-19, care a permis societăţii să rămână deschisă şi oraşului să aibă performanţe mai bune în ceea ce priveşte educaţia, cultura şi mediul”, se arată în studiu, conform agerpres.ro.

Anul acesta, orașele europene au avut rezultate slabe. Viena (Austria), considerată anterior cel mai agreabil oraş între 2018 şi 2020, a coborât pe locul 12, în timp ce Hamburg (Germania), a scăzut cu 34 de locuri, ajungând pe locul 47.

Acest lucru este provocat de stresul asupra resurselor spitaliceşti care a crescut în cazul majorităţii oraşelor germane şi franceze” şi „restricţionarea deplasărilor şi a adunărilor, care au limitat oferta culturală”.

Honolulu (Hawaii, SUA) uimește cu o creștere de 46 de locuri, ajuns pe locul 14.

Oraşul cu cel mai dificil trai este Damasc (Siria),

sursa foto: totuldespremame.ro

Exit mobile version