Site icon Editia de Dimineata

Pandemic, jocul readus în actualitate după ani de zile. Jucătorii trebuiau să oprească valuri de infecție și să găsească remedii

În 2020, din motive care nici nu mai au nevoie de explicații, s-a înregistrat o reapariție a divertismentului cu tematică pandemică. Filme precum Outbreak și Contagion au prins viață, la fel ca orice altceva care a descris o pandemie virală într-un context fictiv. Acest lucru include și jocurile de societate. Este vorba despre jocul Pandemic, produs de Z-Man Games. Deși este pe piață de câțiva ani, acesta a devenit recent relevant, datorită evenimentelor actuale.

Toată lumea învață, acum, cât de important este ca guvernele să fie pregătite pentru posibilitatea unei pandemii globale. Dar jucătorii Pandemic știau deja acest lucru. Acest lucru se datorează faptului că jocul permite jucătorilor să coopereze ca membri ai unei echipe, dedicată luptei împotriva focarelor din întreaga lume. Iată sinopsisul oficial al jocului:

„Patru boli au izbucnit în lume și depinde de o echipă de specialiști din diverse domenii să găsească remedii pentru aceste boli înainte ca omenirea să fie distrusă. Jucătorii trebuie să lucreze împreună, planificându-și strategia de eradicare înainte ca bolile să copleșească lumea cu focare din ce în ce mai mari. De exemplu, specialistul în operațiuni poate construi stații de cercetare necesare pentru a găsi remedii pentru boli. Oamenii de știință au nevoie doar de 4 cărți ale unei anumite boli pentru a o vindeca în loc de cea normală 5. Însă bolile se declanșează rapid și timpul se scurge: echipa trebuie să încerce să oprească valul de infecție în zonele bolnave, în timp ce, de asemenea, să se concentreze pe remedii. Un joc cu adevărat cooperant în care câștigați cu toții sau pierdeți cu toții.”

Jocul este conceput pentru 2-4 jucători și, în ciuda scopului său mondial, e un joc tipic care durează doar 45 de minute. Practic, fiecare jucător își asumă un rol specific în domeniul combaterii bolilor, inclusiv rolul omului de știință, specialist în carantină, medic sau cercetător. Jucătorii trebuie să coopereze pentru a lupta cu cele patru boli. Fiecare rol are propriile sale avantaje speciale care se desfășoară în timpul jocului, joc care începe la Centrul pentru Controlul Bolilor din Atlanta. Jucătorii trag cărți pentru a călători în jurul lumii, pentru a finaliza cercetările și pentru a ține în frâu focarele, dar dacă apar prea multe, jocul se termină și echipa pierde, potrivit Futurism.
Sursă foto: thecentralcollective.com
Exit mobile version