Site icon Editia de Dimineata

Papa Francisc, apel către oameni: A fi vaccinat … este un act de dragoste

Sursă Foto: ziarulprahova.ro

Papa Francisc îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze împotriva COVID-19.

Acesta susține că vaccinurile ar putea pune capăt pandemiei, însă acest lucru trebuie făcut de către toată lumea. Suveranul Pontif a declarat asta într-un mesaj video destinat susţinerii iniţiativei „It’s up to you” (Depinde de tine), o campanie de promovare a vaccinării în Statele Unite şi în alte ţări de pe continentul american.

Mulţumită lui Dumnezeu şi muncii multora, avem acum vaccinuri care să ne protejeze împotriva COVID-19„, a spus Papa Francisc, conform agerpres.ro.

Ele (vaccinurile) ne dau speranţă să punem capăt pandemiei, însă numai dacă sunt disponibile tuturor şi dacă lucrăm împreună„.

Amintim că Papa Francisc s-a vaccinat împotriva COVID-19 în martie, spunând la acea vreme că este o obligaţie etică.

Vaccinarea este un mod simplu, însă profund de promovare a binelui comun şi a grijii unul faţă de celălalt, în special faţă de cei mai vulnerabili„, a mai spus Suveranul Pontif.

A fi vaccinat … este un act de dragoste” şi „a contribui la asigurarea vaccinării majorităţii oamenilor este un act de dragoste. Dragoste pentru sine, dragoste pentru familie şi prieteni, dragoste pentru toată lumea„, a mai spus Papa.

sursa foto: ziarulprahova.ro

Exit mobile version