Site icon Editia de Dimineata

Papa Francisc ne îndeamnă să facem copii în loc să adoptăm animale

Papa Francisc a lăudat încă o dată meritele statutului de părinte şi ale adopţiei, la audienţa generală de la Vatican, exprimându-şi regretul că animalele de companie „uneori iau locul copiilor”.

„Astăzi, asistăm la o formă de egoism. Vedem că unii nu vor să aibă copii. Uneori au unul, şi atât, dar au câini şi pisici care iau locul copiilor. Poate vă face să râdeţi, dar este o realitate”.

Astfel, Papa consideră că civilizaţia îmbătrâneşte fără umanitate pentru că pierdem bogăţia paternităţii şi a maternităţii, iar patria este cea care are de suferit. El a îndemnat, de asemenea, cuplurile care nu pot avea copii „să ia în considerare adopţia”.

Francisc a fost fotografiat mângâind câini, a permis ca un miel să-i fie așezat pe umeri în timpul Bobotezei din 2014 și a mângâiat chiar un tigru și un pui de panteră. Dar, în timp ce predecesorul său, Benedict al XVI-lea, era un iubitor de pisici, Francisc nu are un animal de companie la reședința sa din Vatican.


Citește și:
Îți umanizezi animalul de companie? S-ar putea să ai o problemă


În 2014, Papa a spus că a avea animale de companie în loc de copii este „un alt fenomen de degradare culturală” și că relațiile emoționale cu animalele de companie sunt „mai ușoare” decât relația „complexă” dintre părinți și copii.

La finalul audienţei, Papa Francisc a asistat la un număr de circ susţinut cu clovni, jongleri, dansatori şi muzicieni, într-o atmosferă festivă.

Foto: Independent

Exit mobile version