Site icon Editia de Dimineata

UPDATE. Papa Francisc va fi operat miercuri sub anestezie generală

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, va fi operat la abdomen miercuri după-amiază la spitalul Gemelli din Roma, a anunțat Vaticanul într-un comunicat, preluat de Vatican News.

După audiența generală de miercuri, Papa Francisc a mers la spitalul ”A. Gemelli” din Roma unde urmează să fie operat în cel mai scurt timp. Papa a fost ieri la același spital pentru analize medicale și a fost diagnosticat cu hernie ventrală.

După vizita medicală din ziua precedentă, Papa Francisc a mers la spitalul ”A. Gemelli” din Roma, urmând să fie supus unei anestezii generale.

Într-o comunicare transmisă miercuri jurnaliștilor de Matteo Bruni, director al Sălii de presă a Sfântului Scaun, se aduce la cunoștință că „la finalul audienței generale, Sfântul Părinte s-a dus la Spitalul Universitar A. Gemelli unde, la începutul după-amiezii, va fi supus unei operații chirurgicale de laparotomie și chirurgie plastică a peretelui abdominal, cu plasă de protecție, sub anestezie generală”.

”Operația”, se mai spune în comunicarea lui Bruni, ”a fost pregătită în zilele trecute de echipa medicală care îi acordă asistență Sfântului Părinte și a devenit necesară din cauza unui laparocel încarcerat, care provoacă sindroame subocluzive recidivante, dureroase și agravante”.

Internarea în unitatea sanitară, a precizat la final Matteo Bruni, va avea o durată de câteva zile pentru a permite cursul postoperator normal şi deplina recuperare funcţională.

UPDATE

Papa Francisc a suferit miercuri o intervenţie chirurgicală care a durat trei ore şi s-a desfăşurat fără complicaţii, a precizat Vaticanul într-un comunicat.

”Operaţia s-a încheiată: s-a desfăşurat fără complicaţii şi a durat trei ore”, se mai spune în scurtul comunicat de presă.

După terminarea operaţiei, Papa Francisc a fost adus în apartamentul papal de la etajul al zecea al spitalului Gemelli din Roma, potrivit agenţiei de ştiri ANSA.

Sursa foto: Vatican Media Divisione Foto

Exit mobile version