Editia de Dimineata

Parada de 1 Decembrie, în vreme de pandemie. Cum se va desfășura

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a vorbit despre cum va arăta parada de 1 Decembrie de anul acesta, lăsând de înțeles că e posibil să nu aibă loc în 2020.

„Variantele pe care le luăm în calcul sunt condiționate de situația pandemică în care ne aflăm. Nu putem ieși din tot ceea ce s-a stabilit în CNSU. Ca atare, așa cum a fost la 25 octombrie, când am sărbătorit Ziua Armatei, cred că e foarte importantă calitatea activităților, nu dimensiunea și amploarea lor”, a declarat Nicolae Ciucă.

Totuși, acesta a adăugat că se caută soluții pentru marcarea Zilei Naționale României, în conformitate cu toate măsurile luate în contextul pandemiei.

„Căutăm soluții astfel încât să marcăm Ziua Națională în conformitate cu rigorile impuse de limitările și restricțiile pandemiei COVID-19”, a adăugat ministrul, potrivit descopera.ro.

La 27 iulie 1990, Parlamentul României a hotărât ca ziua de 1 Decembrie să devină Ziua Naţională a României, notează lucrarea „Istoria României în date” (Editura Enciclopedică, 2003).

Sursă foto: protv.ro

Exit mobile version