Site icon Editia de Dimineata

Îți lipsește mirosul de benzină la mașina electrică? Acum ai un parfum cu această aromă!

Ce faci când pornești mașina nouă electrică și ți-e dor de mirosul acela chimic de benzină? Îl înlocuiești cu un ”parfum premium”, numit „Mach-Eau” („apă de Mach”). Parfumul a apărut în urma unui sondaj efectuat de Ford Europe, care a constatat că unu din cinci șoferi duce lipsa mirosului de benzină la o mașină electrică.

Ford și Olfiction spun că, pe lângă faptul că vă amintește de benzină, parfumul conține note care amintesc de benzaldehidă de migdale, un miros asociat cu interiorul mașinilor și para-Cresol, care oferă mirosul de cauciuc al anvelopelor. Acestea au fost amestecate cu ghimbir albastru, lavandă, mușcată și lemn de santal, pentru note suplimentare de fum, note metalice și de cauciuc.

Compania a inclus, de asemenea, un „element animal” pentru a da „impresia de miros de cai”. Minunat!

Vestea zdrobitoare vine acum: parfumul nu este deocamdată de vânzare, ci a fost doar prezentat la un show automobilistic… Ford a dezvăluit parfumul la Goodwood Festival of Speed. Parfumul face parte din misiunea în curs de desfășurare a companiei Ford de a ajuta la disiparea miturilor din jurul mașinilor electrice și de a convinge pasionații tradiționali de mașini de potențialul vehiculelor electrice.

Foto: Ford

Exit mobile version