Site icon Editia de Dimineata

Pasajul Unirii se închide pentru reparații. Nu aplaudați, e doar un facelift, dar ține două luni

Pasajul Unirii se închide pentru reparații de duminică, 19 iunie, timp de două luni, până la începutul lunii septembrie, ca urmare a începerii lucrărilor de consolidare și punere în siguranță a acestuia.

Totuși, nu începeți să aplaudați. Nu este vorba de “marea consolidare”, deși poate ați auzit că pasajul este șubred și există pericolul prăbușirii lui.

Ce se repară?

În paralel se face expertiza și la Planșeul Unirii, podul ce acoperă albia râului Dâmbovița, și care are de asemenea, potrivit experților, nevoie urgentă de intervenții asupra structurii de rezistență – stâlpi de susținere și grinzile dintre aceștia. Testele și studiile de fezabilitate pentru această operațiune ar urma să dureze circa 12-18 luni. După care, dacă se vor găsi bani, va urma “marea consolidare”, care nu știm cât ar putea dura.

Lucrările de punere în siguranță se vor realiza simultan pe ambele sensuri de mers, iar echipele vor lucra atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții.

Poliția Capitalei a anunțat că traficul în zonă va fi reconfigurat, urmând ca șoferii, care până acum traversau zona prin pasajul subteran, să tranziteze Piața Unirii pe deasupra acestuia.

 

Exit mobile version