Site icon Editia de Dimineata

Pastila de (dez)informare de la Digi24: A fost sau nu a fost omul pe Lună? VIDEO

Tu ce crezi, a ajuns omul pe Lună? Nu uita să deschizi televizorul pe Digi24, in fiecare joi de la 20:00, ca să nu ratezi emisiunea Pastila de (DEZ)INFORMARE. În episodul din această săptămână, îți spune de ce argumentele împotriva aselenizării nu stau în picioare.

De mii de ani, oamenii au fost fascinați de Spațiu, și nu e de mirare că, în mijlocul Războiului Rece, punctul culminant al cursei spațiale a fost aselenizarea. A fost cel mai urmărit eveniment la acel moment – în fond, doar 66 de ani au despărțit primul zbor de primul pas pe Lună.

Popularitatea crescută a evenimentului a determinat și apariția multor teorii ale conspirației. Nu putem să știm exact momentul când a apărut ideea unei falsificări a programului Apollo. Totuși, subiectul a captat atenția publicului odată cu apariția cărții „Nu am fost niciodată pe Lună”, în 1976. Autorul este un fost ofițer din Forțele Navale americane, Bill Kaysing.

Kaysing afirma că NASA avea o rată de succes aproape de zero și că ar fi fost mai ușor să însceneze aselenizarea.

Gândirea de tip conspiraționist a fost alimentată în anii ‘60-’70 de contextul vremii. Atât Războiul Rece, cât și neîncrederea în propriul guvern au făcut ca o parte din societatea americană să se îndrepte către explicații care păreau că au sens.

În ciuda faptului că argumentele antiaselenizare au fost dezmințite constant, ele sunt amplificate și astăzi pe internet.

La Digi24, ”Pastila de (dez)informare” demontează tocmai aceste conspirații. Într-un format nou-lansat, care cu siguranță vă va atrage atenția.

Este un format nou, tineresc, în care trei jurnaliști încearcă, într-un cadru cât mai relaxat și departe de rigorile studiourilor TV, să explice simplu ceea ce ar fi trebuit să fie o evidență, dar, iată, nu e. Practic, ei încearcă să combată cele mai răspândite informații false care ne inundă spațiul virtual, pe rețelele de socializare.

Găsești pastila pe YouTube @pastiladeinformare, dar și de joi până luni pe Digi24.
Un proiect susținut de Editiadedimineata.ro și Mediastandard.ro.

Exit mobile version