Site icon Editia de Dimineata

Patru castele din Germania pe care le poți vizita toamna asta

Cât încă putem să călătorim, îți propunem patru castele din Germania pe care n-ar trebui să le ratezi.

De la ruine şi fortăreţe mai puţin cunoscute la castele ca în poveşti, decupate parcă din cetăţile medievale şi cruţate de trecerea timpului, Germania găzduieşte mai bine de 20.000 de castele, iar dacă ţi-ai propus să le vizitezi pe cele mai cunoscute, iată o listă în care vei regăsi 4 obiective turistice pe care nu ai voie să le ratezi:

Castelul Neuschwanstein

Unul dintre castelele care au luat naştere din dorinţa înverşunată de evadare a Regelui Ludwig al II-lea, Neuschwanstein Schloss (foto) este un simbol al obsesiei care a ruinat Bavaria. Cu un nume ce s-ar traduce drept “noua lebădă de stâncă”, impresionanta construcţie medievală este unul dintre cele 3 castele construite de Ludwig al II-lea, poreclit şi “regele lebădă” sau “regele nebun”.

Conform ordinelor regelui, Neuschwanstein trebuia să depăşească din toate punctele de vedere Castelul Hohenschwangau, unde acesta şi-a petrecut copilăria.

Îţi pare cunoscut acest castel? Ei bine, dacă nu ai recunoscut influenţele arhitecturale ale clădirilor islamice, sub forma numeroaselor minarete, atunci cu siguranţă ai sesizat asemănările dintre Neuschwanstein Schloss şi logo-ul Walt Disney Pictures sau castelele celebre de la Disney World. Castelul bavarez a servit drept sursă de inspiraţie pentru animaţii Disney precum “Cenuşăreasa” sau “Frumoasa din pădurea adormită”.

Castelul este în Bavaria, în apropiere de Munchen.

Castelul Eltz

Dacă ţi-ai propus să vizitezi Castelul Eltz, pregăteşte-te să descoperi 850 de ani de arhitectură şi cultură vestică, toate într-o construcţie cu o înălţime de 35 de metri şi opt turnuri. Curtea interioară a ajuns la forma pe care o poţi admira astăzi după mai bine de 500 de ani de la începerea proiectului!

Acest obiectiv turistic este deosebit şi prin prisma cadrului natural în care este situat. A fost ridicat pe o stâncă înaltă de 70 de metri, într-o vale a râului Moselle, şi ilustrează perfect imaginea castelului medieval specific basmelor cu domniţe şi cavaleri în armură.

Îl găsești în nord, între Frankfurt și Bonn.

Foto: dorcalator.ro

Castelul Hohenzollern

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Germania,  situat la 885 de metri altitudine, în vârful dealului Zollern, acest castel este locul unde a luat naştere în urmă cu mai bine de 1.000 de ani dinastia de Hohenzollern.  Ceea ce iniţial a fost o fortăreaţă impunătoare a suferit numeroase transformări de-a lungul secolelor şi a fost reconstruit în repetate rânduri. A ajuns la forma pe care o cunoaştem astăzi abia în 1867, când a fost reconstruit în stil neogotic, după modelul fortăreţei medievale originale, graţie măiestriei arhitectului Friedrich August Stüler.

Transformat în muzeu, castelul înconjurat de păduri adăposteşte astăzi numeroase piese din tezaurul regal, printre care şi coroana regală prusacă, dar şi arme, armuri sau obiecte de artă. Dincolo de colecţia regală, printre atracţiile castelului se numără şi arborele genealogic uriaş pictat pe pereţii uneia dintre săli, împreună cu alte picturi murale regăsite pe pereţii bibliotecii, dar şi misterioasele pivniţe subterane, care comunică prin pasaje secrete, după tiparul medieval. Curtea castelului primeşte, de asemenea, multă atenţie din partea turiştilor, în special graţie tunului istoric amplasat strategic în mijlocul ei.

Castelul este în sud-est, în apropiere de Stuttgart.

Foto: Lukas Riebling/Wikipedia

Castelul Lichtenstein

Recunoscut drept castelul de basm al Wurttembergului, Schloss Lichtenstein a fost construit de contele de Wurttemberg pe o stâncă, la o altitudine de 800 de metri, în locul unei fortăreţe de la marginea Alpilor Şvabi.  Cu unul dintre ziduri amplasat tocmai pe marginea prăpastiei, acest obiectiv turistic oferă vizitatorilor o panoramă excepţională, iar podul care face legătura dintre turnul principal şi curtea castelului îţi taie pur şi simplu răsuflarea.

Castelul Lichtenstein a avut ca sursă de inspiraţie romanul omonim al lui Wilhelm Hauff, însă proiectul nu a fost niciodată dus la bun sfârşit. Cele două corpuri care pot fi observate în prezent au fost finalizate în 1901, iar în 1911 a fost proiectată o telecabină care să ajungă până la castel, însă ideea nu a fost pusă în practică, din dorinţa de a nu deteriora frumuseţea naturală a zonei în care este amplasat. În prezent, în cadrul unui tur inedit, vizitatorii au ocazia de a se perinda prin castel îmbrăcaţi în costume de epocă.

Castelul este în sud-est, în apropiere de Stuttgart.

Foto: schloss-lichtenstein.de

Ofertă extinsă

Dacă doreşti să îţi extinzi şederea pentru a vizita mai multe dintre fascinantele castele de basm germane, poţi amâna data aleasă pentru retur. Găseşti oricând un zbor din Germania către România, rapid şi la preţ accesibil, dacă achiziţionezi biletele printr-o agenţie de turism online, aşa că nu ai de ce să-ţi faci griji.

Bucură-te de zilele suplimentare de vacanţă şi asigură-te că treci pe lista de obiective turistice şi castelele Schwerin, Reichsburg, Heidelberg, Hohenschwangau, Drachenburg, Mespelbrunn, Schönburg şi Löwenburg.

Sursă:Vola.ro
Exit mobile version