Site icon Editia de Dimineata

PATRU! Patru filme dedicate celor de la The Beatles. Care este explicația

Filmele dedicate unor trupe sau cântăreți au făcut încasări temeinice în ultimii ani, așa că este normal că a apărut întrebarea – de ce nu și The Beatles? Avem filme dedicate unor nume uriașe precum elvis, Elton John, Freddie Mercury sau Tina Turner – dar unde-s cei de la The Beatles?

Doar că aici lucrurile sunt mai complicate. Relația între ei nu a fost totdeauna minunată, iar doi dintre componenții trupei încă mai sunt în viață. Așa că s-a ivit întrebarea – cum împăcăm orgoliile, “rănite” sau chiar “îngropate”, ale celor patru?

O soluție ne-o dă regizorul Sam Mendes, care are un proiect nu de unul ci de patru filme. Care-i schepsisul? Fiecare producție va relata evenimentele din punctul de vedere al unui membru al trupei.

 Sam Mendes a regizat filme precum „American Beauty” (1999) și două pelicule din franciza „James Bond” („Skyfall” în 2012 şi „Spectre” în 2015), „1917” (2019).

 

Eveniment unic

Potrivit grupului Sony, „este pentru prima dată când Apple Corps” (casa de discuri înfiinţată de trupa The Beatles), membrii supravieţuitori ai grupului, „Paul McCartney şi Ringo Starr”, şi „familiile lui John Lennon şi George Harrison au cedat drepturile de autor asupra poveştii şi muzicii pentru un film bazat pe un scenariu”.

„Vrem să fie o experienţă cinematografică extraordinar de epică şi de palpitantă: patru filme, văzute din patru puncte de vedere diferite, pentru a spune o singură poveste despre cea mai faimoasă trupă din toate timpurile”, a adăugat Pippa Harris, cofondatoare, alături de Sam Mendes, a companiei Neal Street Productions, care va produce acest proiect împreună cu Sony, scrie Variety.

 

2027!

Grupul Sony plănuieşte o lansare în 2027, declarând, fără alte precizări, că cele patru filme despre muzicienii din Liverpool îşi vor „încrucişa proiecţiile” în cinematografe.

În aprilie 1970, la şase luni după lansarea albumului „Abbey Road” şi cu o lună înainte de cea a albumului „Let It Be”, cei patru membri ai trupei The Beatles şi-au anunţat despărţirea. Colaborarea de zece ani dintre Paul McCartney, John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr a avut ca rezultat 14 albume de succes, aproape un miliard de discuri vândute şi mai multe filme.

Fenomenul „Beatlemania” nu a dispărut niciodată. În toamna anului trecut, un nou cântec al formaţiei britanice, intitulat „Now and Then” şi reconstruit cu ajutorul inteligenţei artificiale, a ajuns pe primul loc în topurile britanice.

 

 

Exit mobile version