Site icon Editia de Dimineata

Paul Kenyon vine la București pentru lansarea cărții „Copiii nopții. Povestea stranie și eroică a României moderne“

Cartea „Copiii nopții. Povestea stranie și eroică a României moderne“,de Paul Kenyon, o nouă apariție a Editurii Litera, este o istorie vie, strălucitoare, plină de umor și înfiorătoare a unora dintre cei mai ciudați dictatori pe care i-a văzut vreodată Europa.

Lansare

Cu ocazia lansării cărții, autorul va vizita România pentru o serie de evenimente importante, unul dintre acestea fiind: Paul Kenyon în dialog cu Nadine Vlădescu, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, miercuri (14 septembrie 2022), ora 19:00, unde cititorii pot întâlni autorul într-un dialog deschis și achiziționa cartea cu autograf.

Despre carte

România, singura țară din Europa de Est care vorbește o limbă romanică, a fost mereu diferită de vecinele sale, iar în secolul XX s-a confruntat pe plan intern cu o galerie de personalități controversate: regele corupt Carol al II-lea; liderul antisemit al Gărzii de Fier, Corneliu Zelea Codreanu, sau generalul vanitos Ion Antonescu, care a venit la putere în 1940 și a condus țara într-o alianță cu Germania nazistă. După 1945, puterea a fost preluată de micul Partid Comunist, sub care țara a fost victima represiunii de tip stalinist și a colectivizării după model sovietic.

Apoi, în 1965, odată cu venirea la putere a lui Nicolae Ceaușescu, în România a început cea mai ciudată dictatură din istoria recentă a Europei.

Povestea României moderne

Mai mult decât o poveste a României moderne care se citește ca un roman, cartea Copiii nopții este și o descoperire personală a acestei țări extraordinare. Atenția pe care Paul Kenyon o acordă viciilor și tendințelor cleptomane ale despoților se combină cu o analiză sinceră și personală a unei familii românești.

„Cartea lui Paul Kenyon se adâncește în această istorie și aduce la viață o galerie ascunsă de personaje.“ BBC History Magazine

Despre autor

PAUL KENYON este autor și jurnalist, laureat al Premiului BAFTA pentru cel mai bun documentar. A făcut reportaje BBC din zone de război periculoase din întreaga lume, realizând peste 50 de documentare despre experiențele trăite. A transmis corespondență jurnalistică din Ucraina, în 2014 și în 2022, și din „Războiul Civil Libian“, pe tot parcursul anului 2011. A călătorit pe cea mai periculoasă rută de migrație din lume, din Africa Subsahariană în Europa, pentru a arăta modul în care tineri africani riscă totul în căutarea unei vieți mai bune. Pe lângă Africa, Kenyon a călătorit mult în Europa de Est și descrie România drept căminul său spiritual, aici întâlnindu-și soția la scurt timp după Revoluția din 1989.

Exit mobile version