Site icon Editia de Dimineata

Instagram îi îndeamnă pe utilizatori să… ia o pauză de la Instagram!

Aplicația Instagram îi încurajează acum pe utilizatori să ia o pauză, în timp ce compania Meta se luptă cu acuzația că prea mult timp petrecut pe rețelele de socializare afectează bunăstarea mintală a adolescenților.

Aplicația le va permite oamenilor să opteze pentru a vedea mesaje pop-up atunci când au petrecut mult timp privind un anumit subiect, sugerându-le să exploreze și alte subiecte. Utilizatorii pot decide să fie îndemnați să ia o pauză după ce au petrecut 10, 20 sau 30 de minute consecutive în aplicație. Platforma le va sugera utilizatorilor activități alternative, cum ar fi o plimbare sau respirația adâncă.

Instagram a anunțat în noiembrie că a început să testeze funcția de pauză. Compania nu a publicat nicio statistică despre procentajul de oameni care renunță efectiv la aplicație odată ce au primit un memento de pauză, dar a spus că, odată ce adolescenții pornesc funcția, mai mult de 90% o păstrează.

Platforma a spus că testează o nouă setare care ar limita posibilitatea oamenilor să eticheteze sau să menționeze adolescenții care nu-i urmăresc sau să includă conținutul lor în clipurile video. În plus, aplicația explorează mai multe modalități de a reduce cantitatea de conținut potențial dăunător sau sensibil pe care adolescenții îl pot descoperi în rețea.

Exit mobile version