Site icon Editia de Dimineata

Pe cine propun partidele pentru postul de premier

orban iohannis

După căderea guvernului Orban, partidele parlamentare au fost convocate de președintele Iohannis la consultări pentru desemnarea unui nou premier.

Ce joc face PNL

Propunerea de premier a Partidului Național Liberal este Ludovic Orban, conform declarațiilor făcute de președintele PNL într-o conferință de presă ținută înainte de consultările de la Cotroceni. PNL își dorește forțarea alegerilor anticipate.

Propunerea PSD-PRO România

Fost ministru al Educaţiei și rector al SNSPA, Remus Pricopie este propunerea cu care PSD şi Pro România vor merge la consultările cu Klaus Iohannis. Ciolacu și Ponta speră că vor câștiga puncte de imagine prin susținerea unui intelectual, deși sunt conștienți că președintele urmează să respingă propunerea lor.

Președintele își dorește alegeri anticipate

Conform declarațiilor oferite după căderea guvernului Orban, președintele își dorește să se ajungă la alegeri anticipate pentru Parlamentul României. În caz contrar, Iohannis insistă pentru un nou guvern dominat de PNL. „Îmi doresc să intrăm într-o logică pentru alegeri anticipate. Dacă însă constat că partidele nu doresc acest lucru, voi insista să fie votat un guvern cu agendă reformatoare, în jurul PNL.”, a declarat președintele, potrivit Libertatea.

Foto: Național

Exit mobile version