Site icon Editia de Dimineata

Pedalând în numele prieteniei. Turul Ciclist Bartok pe ruta Timișoara-Szeged

În iunie, bicicliștii sunt așteptați să participe la un tur pe ruta Timișoara – Szeged, nu numai pentru a face mișcare în aer liber, ci și pentru a susține construcția pistei de biciclete de la Timișoara până la vama Cenad. Invitați vor fi și cicliști din orașe înfrățite cu Timișoara.

Asociația Bastion organizează a doua ediție a Turului Ciclist Bartok, axat pe promovarea mișcării în aer liber și a culturii locale. Turul Timișoara-Szeged se va desfășura pe parcursul a două zile, în perioada 10-11 iunie, oferindu-le entuziaștilor posibilitatea de a explora frumusețea naturii, dar și cultura și gastronomia din regiune, scrie Tion.

ZIUA I

Pentru prima zi a Turului Ciclist Bartok este propus următorul traseu: Timișoara – Periam – Sânnicolau Mare – Beba Veche – Szeged:

Startul se dă în Piața Unirii din Timișoara, la ora 10. Traseul are aproape 130 km.

ZIUA II

Pentru a doua zi a turului este valabilă următoarea rută:

Szeged – Klarafalva – Ferencszallas – Kiszombor – Cenad – Sânnicolau Mare (de aici se va pleca mai departe la ora 14) – Saravale – Sânpetru Mare – Periam – Variaș – Satchinez – Hodoni – Sânandrei – Dumbrăvița.

Traseul are cca. 120 de km. Plecarea se face duminică dimineață, la ora 11.

La Turul Ciclist Bartok poate participa oricine capabil să parcurgă drumul în intervalul de timp stabilit. De asemenea, cei interesați pot opta și pentru o etapă mai scurtă a turului. Nu se cere taxă de participare, însă este necesară înscrierea, AICI.

Pe lângă aventura ciclistă, participanții la tur vor avea parte de experiențe culturale și gastronomice deosebite, la Szeged și Dumbrăvița.

De asemenea, turul ciclist promovează construirea pistei de biciclete de la Timișoara până la vama Cenad, facilitând astfel o modalitate sustenabilă de transport și încurajând utilizarea bicicletei în viața de zi cu zi. În plus, la turul ciclist Timișoara – Szeged sunt așteptați și participanți străini, din orașe înfrățite cu Timișoara.

Exit mobile version