CITIRE

Pentru nostalgici, romantici, aventurieri – Căsuța...

Pentru nostalgici, romantici, aventurieri – Căsuța din copac

Parcă nimic nu trezește mai mult la viață copilul din noi ca atunci când zărim o căsuță în copac ce așteaptă să ne suim în ea și să ne închipuim aventurieri. Sigur, poate că nu toți simt la fel, dar pentru cei mai mulți există ceva nostalgic și romantic în aceste căsuțe ascunse printre copaci.

Sunt numeroase locuri unde există astfel de căsuțe, construite special pentru ca oricine să se poată caza în ele. Au tot felul de forme și dimensiuni, adaptate în general locului în care sunt amplasate. Unele sunt rustice, cu facilități minime, altele sunt dotate inclusiv cu băi și bucătării. Unele sunt aproape de pământ, altele se află la câțiva zeci de metri înălțime.

Ca multe alte aventuri, a auzi despre ele povestite de alții e un lucru. A le experimenta tu – în acest caz, a petrece o noapte sau mai multe într-o căsuță în copac – e cu totul altceva.

Când se lasă seara și liniștea coboară prin împrejurimi, aerul se încarcă încetișor cu briza blândă a vântului și căsuța intră și ea în ritmul naturii. Dimineața, devreme, totul se schimbă și e încărcat de viață. Începe o nouă zi și viața capătă farmec atunci când te trezești în cântecele păsărilor, la răsărit de soare. Dacă sună tentant, iată câteva locuri din țări europene unde te poți caza într-o căsuță construită în copac.

Una dintre căsuțele în copac de la Harmonie, Predeal | Sursa foto: Complex Harmonie

Harmonie, Predeal, România

Se prezintă „o excepție din cotidian”. Aici sunt și case în copac, create special pentru cei care vor să iasă din rutina zilelor obișnuite și să trăiască din când în când excepția, în acea simplă, completă armonie cu natura, în mijlocul pădurii. Evident, nu lipsesc panoramele spre munți, susurul râului de munte și veverițele care vor fi vecinele oaspeților de aici.

Eco Luxury Baumhaus, Schrems, Austria

Eco Luxury Baumhaus, Schrems, Austria

Aceste căsuțe sunt înălțate între tainice păduri, acolo unde ziduri lungi de piatră și ape străvechi se amestecă într-un mod numai de natură știut pentru a crea un peisaj de neuitat. Evident, loc bun pentru revitalizare și echilibru și pentru găsirea – regăsirea bucuriei de a fi împreună cu o persoană dragă sau cu prieteni, în mijlocul naturii.  

Coliba pescarului, Valea Loarei, La Chapelle aux Naux, Franța

Coliba pescarului, Valea Loarei, La Chapelle aux Naux, Franța

Din nou în copilărie, indiferent de vârstă. Cei cu apetit pentru aventuri sigur vor gusta autenticitatea acestei colibe ce se află în copac, însă a fost dotată cu tot confortul necesar acestui secol.

Se găsește în mijlocul unei păduri micuțe, iar dimineața oaspeții se trezesc, cum altfel, în cântecul a tot felul de păsări. De pe terasă, se poate admira cerul, desișul din jur și, ceva mai departe, turla unei bisericuțe din satul aflat în apropiere.  

Carpathian Treehouse, Păulești, Hunedoara | Sursa foto: Carpathian Cottage

Carpathian Treehouse, Păulești, Hunedoara

Nici proprietarul acestui mic și retras loc dintr-un sat din Transilvania nu este un fan al turismului de masă, așa că a amenajat un loc special pentru cei care caută din timp în timp acele refugii perfecte în mijlocul naturii.

Căsuța din copac este amenajată într-un un stil minimalist, dar are toate acele facilități necesare, de la apă curentă, duș, la bucătărie și frigider. Evident, și acces internet.

Un spațiu intim, pentru cupluri. Plus: panorame splendide cu împrejurimile.

Treetop Hideaway, Monopari, Creta, Grecia

Treetop Hideaway, Monopari, Creta, Grecia

Aflată în mijlocul unei păduri de stejar, este singura căsuță în copac din Creta și pare luată din cărțile de povești. Este pentru cei care îndrăznesc să fie non-conformiști și să aleagă pentru relaxare o alternativă în armonie cu natura.

Tolăniți în pat, în mijlocul nopților, oaspeții pot să privească după voie cerul înstelat iar diminețile să se trezească în mângâierea soarelui grecesc.

Tuscan Tree Hugger, Toscana, Italia

Tuscan Tree Hugger, Toscana, Italia

În tradiționala Toscana, se află și această căsuță undeva, cum altfel, în cel mai înalt punct al satului Borgo di Gello. Nu mai punem la socoteală priveliștile despre care gazdele garantează că îi fac pe toți cei care ajung acolo să se simtă ca într-un film cu Italia de altădată.

The Bird’s Nest, Suedia

The Bird’s Nest, Suedia

Cine se gândește să trăiască un timp într-o căsuță din copac, măcar să o facă la modul profesionist, nu?! Cu alte cuvinte, precum păsările cerului. Probabil doar suedezii puteau prelua o asemenea idee. Și tot ei au făcut-o, să zicem, doar de ochii păsărilor. Fiindcă această căsuță arată în exterior precum cuibul unei păsări, însă interiorul este fără îndoială cu totul altceva.

Fibonacci Treehouse, Spania

Fibonacci Treehouse, Spania

O formă inedită, curbată, în spirală, această căsuță are o notă contemporană și mai are ceva special. Ceva. Geometrie, matematică, știu unii mai bine, șirul lui Fibonacci, deseori regăsit în natură – de exemplu, în cochilia melcului.  

Partea și mai grozavă de aici este un tobogan cu o lungime de 23 de metri, pentru copii și oameni mari cu suflete copilărești.

OakHouse, Slovacia

OakHouse, Slovacia

Nu departe de Bratislava, se întind podgorii și păduri, unde a fost cândva și un bătrân stejar – undeva între acestea este și căsuța din stejar. Pădurea asigură liniștea râvnită de mulți, dar cu sunetele și foșnetele ce fac parte din decorul natural. Vechiul stejar e tot acolo, chiar dacă nu mai are măreția de altădată – ramurile lui sunt în interiorul căsuței. De unde vine și numele.

Ramona Treehouse, Slovenia

Ramona Treehouse, Slovenia

Pare o căsuță din basme, însă cu internet. Interiorul este numai din materiale naturale și are tot ce e nevoie pentru a primi oaspeți în orice anotimp – ceea ce nu e posibil la prea multe asemenea căsuțe în copac.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.