Site icon Editia de Dimineata

Pentru prima dată în 14 ani, McDonald’s majorează prețul unui cheeseburger în Marea Britanie

McDonald’s a majorat prețul cheeseburgerului său în Marea Britanie pentru prima dată în ultimii 14 ani, pe măsură ce presiunile asupra costurilor cresc.

Costul unui cheeseburger a crescut de la 99 de pence (1,19 dolari) la 1,19 lire sterline, marcând o creștere de preț de 20%, scrie CNBC.

Alte articole din meniul alimentar al McDonald’s din Marea Britanie au crescut cu 10 pence până la 20 de pence, inclusiv cutiile de share McNugget, mesele pentru micul dejun și upgrade-urile de masă.

Lanțul de fast-food a confirmat că emblematicul burger este unul dintre numeroasele produse care se confruntă cu creșteri de preț în rețeaua sa de restaurante din Marea Britanie.

Ultima dată când McDonald’s a majorat prețul cheeseburgerului său în Marea Britanie a fost în urma crizei financiare globale din 2008.

McDonald’s a precizat că unele articole vor rămâne neafectate de creșterile de preț. Între timp, prețurile vor continua să varieze între restaurantele deținute de francizați, care pot stabili prețurile pe baza recomandărilor companiei.

Majorările vin în condițiile în care companiile se confruntă cu costuri mai mari pentru articole precum combustibilul, salariile și ingredientele, în timp ce inflația continuă să crească în spirală. În Marea Britanie, inflația a atins un nou vârf de 9,4% în iunie, cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani.

Prețurile la un Mc’Donalds din UK le poți găsi AICI.

Exit mobile version