Site icon Editia de Dimineata

Pepsi, Coca-Cola și Starbucks spun și ele “Do Svidania” Rusiei

După anunțul McDonald’s, de suspendare temporară a activității, alte braduri mari au decis să ia decizia de a părăsi Rusia.

Starbucks a anunţat că toate cele 130 de cafenele din Rusia care îi poartă numele se vor închide şi că va înceta să îşi livreze produsele în această ţară, devenind cel mai recent grup important din Statele Unite care a tăiat legăturile cu Moscova după invazia rusă în Ucraina.

Grupul kuweitian care deţine licenţa Starbucks în Rusia „a acceptat să suspende imediat operaţiunile din magazine şi va oferi sprijin celor aproape 2.000 de angajaţi care depind de Starbucks pentru a trăi”.

Pleacă și Coca-Cola

Coca-Cola a anunțat că își suspendă operațiunile în Rusia, ca urmare a războiului din Ucraina, relatează BBC.

Coca-Cola este doar cea mai recentă companie occidentală care își anunță ieșirea de pe piața rusească, după anunțuri similare făcute anterior de McDonald’s și Starbucks.

„Inimile noastre sunt alături de oameni care îndură efectele nedrepte ale acestor evenimente tragice din Ucraina”, a transmis compania americană.

Recent, compania s-a confruntat cu presiuni mari pe rețele sociale să se retragă de pe piața rusească, iar hashtag-ul #BoycottCocaCola a intrat într-o tendință ascendentă pe Twitter în ultimele zile.

La scurtă vreme de la anunțul Coca-Cola Pepsi-Cola a anunțat, de asemenea, că își încetează vânzările în Rusia.

Ce fac KFC şi Pizza Hut?

Hum! Brands, compania-mamă a KFC şi Pizza Hut, a anunţat luni seara suspendarea tuturor investiţiilor în Rusia şi s-a angajat să doneze unor operaţiuni umanitare toate profiturile obţinute din activităţile în această ţară.

Inventar

În total, peste 280 de companii importante cu o prezenţă semnificativă în Rusia şi-au anunţat retragerea, potrivit unui inventar ţinut de o echipă de la Universitatea Yale.

Treizeci de multinaţionale rămân pe lista companiilor care continuă să fie operaţionale în Rusia.

 

Exit mobile version