Editia de Dimineata

Performanță pentru România: Cinci medalii la Olimpiada de Astronomie

Lotul României a obținut cinci medalii la Olimpiada de Astronomie din Sri Lanka, desfășurată în perioada 6-14 octombrie și care a reunit 80 de concurenți din 18 țări.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, transmis AGERPRES, elevii laureaţi cu aur sunt: Daria Maria Hărăbor (Şcoala gimnazială nr. 29 din Bucureşti) şi David Corneliu Turturean (Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava). Traian Rareş Tuş (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare) a fost distins cu medalia de argint, iar Maria Iordache (Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” din Brăila) şi Vlad Roşca (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au fost medaliaţi cu bronz.

Lotul olimpic al României a fost coordonat şi însoţit de profesorii Cătălina Anca Marian (Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” din Alba Iulia) şi Grigoruţă Oniciuc (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).

Elevii români care obţin medalii şi menţiuni la olimpiadele internaţionale/ regionale sunt premiaţi, în fiecare an, de MEN, iar profesorii care i-au pregătit sunt recompensați.

Exit mobile version