Site icon Editia de Dimineata

Performanța sportivă, recompensată conform valorii: Guvernul a majorat cu 50% premiile

Executivul a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre de modificare a normelor financiare pentru activitatea sportivă, care prevede creşterea cu 50% a premiilor acordate sportivilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, conform Agerpres.

„Guvernul a aprobat HG pentru modificare a normelor financiare privind activitatea sportivă. Astfel, sportivii români vor beneficia de majorarea cu 50% a premiilor. Este vorba de sportivi, dar şi de colectivele tehnice ale acestora. Este o formă de recunoaştere şi apreciere a performanţelor deosebite. Am văzut cu toţii în această vară, şi probabil că această serie de succese continuă, dată fiind determinarea şi forma foarte bună a sportivilor români”, a spus Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de Guvern.

Reprezentantul Guvernului a detaliat şi premiile pe care le pot primi antrenorii sportivilor:

* pentru disciplinele sportive individuale, antrenorul sau antrenorul naţional care a pregătit un singur sportiv, premiat sau recompensat, poate primi un premiu sau recompensă al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea celui acordat sportivului;

* antrenorul care a pregătit mai mulţi sportivi premiaţi/recompensaţi poate primi un premiu sau recompensă, al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea cumulată a premiilor/recompenselor unitare ale sportivilor pregătiţi;

* pentru disciplinele sportive individuale olimpice sau cele individuale neolimpice, din cadrul sporturilor olimpice unde pregătirea este asigurată de mai mulţi antrenori şi competiţia se desfăşoară la mai multe probe, premierea/recompensarea se face astfel: antrenorul principal sau antrenorul naţional poate primi un premiu/recompensă compus din valoarea cea mai mare a unui premiu cumulată cu valoarea fiecăruia din celelalte premii obţinute de sportivii pregătiţi. Şi antrenorii secunzi vor putea primi un premiu/recompensă de până la 75% din valoarea premiului obţinut de antrenorul principal.

„Este o preocupare de a avea grijă nu numai de sportivii care strălucesc pe arenele internaţionale, dar şi pentru antrenori şi colectivele tehnice care stau în spatele lor”, a adăugat Cărbunaru.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat că decizia Guvernului de a majora cu 50% cuantumurile premierilor la sporturile olimpice reprezintă o recompensă meritată şi necesară.

„Este o reuşită şi un motiv de mare bucurie aprobarea acestui act normativ şi le mulţumesc Premierului Nicolae-Ionel Ciucă, Vice-Premierului Kelemen Hunor, colegilor şi partenerilor din coaliţie! Guvernul României demonstrează încă o dată că înţelege şi respectă importanţa sportului şi a performanţei sportive, că este un promotor al valorii şi al muncii susţinute. Decizia de astăzi este dovada aprecierii pentru eforturile care stau în spatele acestor rezultate excepţionale, o recompensă meritată şi necesară. Performanţele sportive reprezintă poate cea mai importantă carte de vizită pentru noi, ca ţară. România a urcat din nou în clasamentele internaţionale, ne-am câştigat acest loc cu multe sacrificii şi lumea întreagă ne priveşte cu respect. Echipa guvernamentală susţine echipa sportului românesc şi va căuta în continuare soluţii pentru ca sportivii să se simtă apreciaţi şi să aibă condiţii cât mai bune de pregătire”, a declarat Eduard Novak, conform unui comunicat al Ministerului Sportului.

Exit mobile version