Site icon Editia de Dimineata

Permisul auto se va obține după cursuri de conducere defensivă și prim ajutor

În cadrul pregătirii teoretice și practice pentru obținerea permisului auto, viitorii șoferi vor fi învățați inclusiv să conducă defensiv și să dea măsuri de prim ajutor, conform unui proiect de lege.

Regulile privind cursurile de conducere defensivă urmează a fi stabilite prin ordin al Ministerului Transporturilor, iar regulile privind cursurile de prim ajutor urmează a fi stabilite prin ordin al Ministerului Sănătății. Fondurile necesare ținerii celor două tipuri de cursuri vor veni din taxa de școlarizare cerută viitorilor șoferi.

Introducerea cursurilor de conducere defensivă nu este o intenție nouă a parlamentarilor, pentru că aceasta mai figurează deja în alte două proiecte aflate acum la Camera Deputaților. Este vorba despre o propunere de a introduce conducerea defensivă pentru șoferii de ambulanță și alte categorii de conducători auto, iar alta pentru a încuraja participarea salariaților la asemenea cursuri prin stimulente fiscale pentru angajatori.

Referitor la introducerea cursului de prim ajutor pentru viitorii șoferi, un proiect de lege în acest sens a fost respins definitiv în Parlament chiar în 2021.

Exit mobile version