Site icon Editia de Dimineata

Peste 200 de cazuri de variola maimuţei

Numărul de cazuri confirmate de variola maimuţei la nivel mondial a trecut de 200 (219, mai precis) și a ajuns în afara ţărilor în care boala este endemică.

Potrivit  Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), în total 19 ţări în care boala este neobişnuită, majoritatea în Europa, au raportat cel puţin un caz confirmat, scrie France24.

„Majoritatea cazurilor sunt bărbaţi tineri, identificându-se ca bărbaţi având relaţii sexuale cu bărbaţi. Nu au fost niciun deces”, a precizat agenţia europeană cu sediul la Stockholm.

În afara celor 11 ţări africane în care această boală rară este endemică, trei ţări concentrează în prezent majoritatea cazurilor confirmate: Marea Britanie, prima ţară în care au fost observate cazuri neobişnuite la începutul lui mai (71 de cazuri), Spania (51) şi Portugalia ( 37), potrivit ECDC.

Europa concentrează majoritatea cazurilor cu 191 de cazuri, dintre care 118 în ţările din UE.

Numărul total de cazuri identificate de ECDC a crescut de peste cinci ori de la primul său raport, în urmă cu o săptămână, când agenţia a anunţat 38 de cazuri.

În prima sa evaluare a riscurilor, ECDC a considerat, totuşi, că probabilitatea de contagiune în populaţie era în general „foarte scăzută”, dar că, pe de altă parte, este „ridicată” la persoanele cu mai mulţi parteneri sexuali.

Exit mobile version