Site icon Editia de Dimineata

Peste 500 de rezervări pentru noul hotel de gheață de la Bâlea Lac

Din anul 2005, în inima munţilor Făgăraş este construit an de an cel mai distins hotel al României, Hotelul de Gheaţă. Hotelul este construit integral din zăpadă și din blocuri de gheaţă extrase din cel mai mare lac glaciar al Munţilor Făgăraş, Bâlea Lac.

Blocurile de gheaţă ajung la dimensiunea de 70 de centimetri şi cântăresc aproape 70 de kilograme. În mai puţin de o lună, artiştii gheţii reuşesc să înalţe un cămin pentru iubitorii de iarnă, munca lor fiind răsplătită prin vizita turiştilor, hotelul primind peste 8.000 de oaspeţi anual.

Europa va fi tema Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac care se va construi în această iarnă la Bâlea Lac, anunță site-ul oficial al hotelului.

După doi ani de pauză, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, se va construi din nou acest obiectiv unic în România.

“Cel de-al 16-lea sezon al Proiectului de Marketing Turistic ‘Hotel of Ice – Bâlea Lac’ va avea ca temă ‘Europa’, astfel că fiecare cameră a viitorului hotel va purta numele unei capitale de pe bătrânul continent. De asemenea, decoraţiunile ce vor fi întâlnite în camere şi în celelalte locuri din Hotel of Ice, vor duce oaspeţii cu gândul la frumoase locuri, simboluri sau obiective importante din ţările europene” au anunțat organizatorii, într-un comunicat de presă. Ca de fiecare dată, complexul va avea și un bar și un restaurant de gheață.

Chiar dacă la Bâlea Lac iarna şi-a intrat pe deplin în drepturi, și duminică la prânz stratul de zăpadă măsura 11 cm, construcţia noului hotel de gheață va începe doar atunci când stratul de zăpadă va fi suficient de consistent şi grosimea gheţii formate pe lacul Bâlea va depăşi 20 de centimetri. Ca și în ceilalți ani, Hotelul de Gheaţă va fi construit din “cărămizi” de gheaţă şi zăpadă întărită cu apă.

Dacă și condițiile meteo vor fi favorabile, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac își va primi primii oaspeți înainte de Crăciun. Deja, pentru acest sezon de iarnă, au fost făcute peste 500 de rezervări , majoritatea turiști străini, mai ales din Anglia, dar și din alte țări europene, din Orientul Mijlociu, dar și câteva zeci de rezervari din România, precizează administratorii.

După sărbătorile de iarnă, adminstratorii intenționează să construiască, la marginea lacului Bâlea, și Biserica de Gheață. O cameră dublă cu preț de pornire de la 500 de lei pe noapte este descrisă drept locul ideal pentru a avea un somn liniștior, profund și odihnitor pe un pat de gheață.

Patul este echipat cu perne, blănuri de animale și mai multe straturi de pături pentru confort termic. Temperatura camerei oscilează între 0 și – 2 grade Celsius.

Camera conține o masă de gheață pentru bagaje și o veioză cu întrerupător și un pat de dimensiunea 2 metri /1,60 cm ideal pentru 2 persoane. Camerele folosesc ca ușă 2 perdele care se pot închide și care delimitează spațiul restaurantului de cameră. Nu există prize.

Exit mobile version