Site icon Editia de Dimineata

Peste 90% dintre ucraineni cred că vor câștiga războiul cu Rusia (Sondaj)

​Un sondaj de opinie realizat în rândul ucrainenilor arată că 90,3% din populaţia chestionată este încrezătoare în victoria Ucrainei în războiul cu Federația Rusă.

Studiul a fost realizat online, în perioada 1-4 iunie, cu sprijinul Institutului de Sociologie al Academiei Naționale de Științe a Ucrainei, la inițiativa Biroului Preşedintelui de la Kiev.

După primele 100 de zile de război, 70,7% dintre ucraineni au afirmat că sunt „absolut siguri” că Ucraina va câştiga războiul cu Rusia. 19,6% au declarat că sunt „mai degrabă siguri” de victoria Ucrainei, 6,1% au spus că le este dificil să răspundă, 3,6% au declarat că sunt „mai degrabă neîncrezători” şi „deloc încrezători”. Doar 1,7% dintre respondenți au spus că nu cred într-o victorie ucraineană.

Rezultate mai bune ca la sondajul precedent

Sondajul actual indică cifre mai bune decât la precedentul sondaj. La aceeași întrebare, într-un sondaj realizat ân perioada 28 februarie – 1 martie (la câteva zile de la invazie, deci), doar 82% dintre ucraineni se declarau optimiști, conform Ukrinform.

Cât va mai dura războiul?

Potrivit sondajului actual, 35,5% dintre ucraineni consideră că Ucraina are nevoie de o perioadă de șase luni sau un an pentru a obține victoria împotriva Rusiei, 20,4% cred că sunt necesare câteva luni, iar 16,9% au declarat că ar fi nevoie de mai mult de un an, transmite agenţia naţională de presă Ukrinform, citată de Rador.

Exit mobile version