Site icon Editia de Dimineata

PF Daniel, mesaj către pelerini: “Respectați cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare!”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a transmis un mesaj către pelerinii care participă la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou.

”Iubiţi pelerini,

Pentru a putea purta crucea multor suferinţe şi încercări pe care le-a adus pandemia actuală şi pentru a simţi ajutorul lui Hristos Cel Răstignit şi Înviat, este necesar să ne întărim în credinţă, să sporim rugăciunea şi să săvârşim fapte de ajutorare a celor bolnavi şi neajutoraţi. În acest sens, pelerinajul din anul acesta la moaştele sfinţilor poate fi un moment de înnoire duhovnicească, de vindecare sufletească şi trupească pentru toţi”, a transmis Patriarhul în mesajul publicat de basilica.ro

”Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente. Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să ocrotească poporul nostru şi pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte”, a mai transmis PF Daniel.

Exit mobile version