Site icon Editia de Dimineata

Pfizer va lansa în martie vaccinul anti-Omicron

Directorul companiei Pfizer, Albert Bourla, a spus că un vaccin care vizează varianta omicron a lui Covid-19 va fi gata în martie, iar compania a început deja să producă dozele. Bourla a spus că vaccinul va viza și celelalte variante care circulă acum.

Încă nu este clar dacă este necesar sau nu un vaccin anti-Omicron, dar Pfizer va avea unele doze pregătite, deoarece unele țări îl doresc cât mai curând posibil.

Datele din Marea Britanie au arătat că vaccinurile Pfizer și Moderna sunt cu aproximativ 10% eficiente în prevenirea infecției cu Omicron, la 20 de săptămâni după a doua doză, potrivit unui studiu al Agenției pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie. Cu toate acestea, cele două doze inițiale oferă încă o protecție bună împotriva bolilor severe. Potrivit studiului, injecțiile de rapel sunt eficiente cu până la 75% în prevenirea infecției simptomatice.

Directorul companiei Moderna, Stephane Bancel, a declarat că firma sa lucrează la un booster pentru această toamnă, care vizează Omicron și vaccinul va intra în curând în studii clinice. Bancel a spus că cererea este mare din partea guvernelor, deoarece acestea pregătesc vaccinarea periodică împotriva virusului.

Între timp, Israelul a pus la dispoziție o a patra doză de vaccin Pfizer și BioNTech persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, persoanelor cu sisteme imunitare compromise și lucrătorilor din domeniul sănătății.

Exit mobile version