Site icon Editia de Dimineata

Piața telefoanelor second-hand va exploda

Estimările IDC sugerează că achiziționarea de telefoane second-hand sau recondiționate, în locul unui telefon nou, se dovedește din ce în ce mai atractivă pentru mulți, scrie Telecoms.

Anul trecut în lume au fost livrate (reexpediate, cu siguranță) 282,6 milioane de smartphone-uri folosite, inclusiv unități recondiționate, ceea ce reprezintă o creștere de 11,5% față de cele 253,4 milioane de unități livrate în 2021.

Se așteaptă ca această creștere să continue până la punctul în care 413,3 milioane de unități vor fi livrate în 2026, ceea ce va reprezenta o valoare de piață de 99,9 miliarde de dolari.

Piețe noi și piețe mature

Pe „piețele mature” – raportul citează SUA, Canada și Europa de Vest – programele de preluare continuă să joace un rol semnificativ în accelerarea ciclurilor de reînnoire prin intermediul promoțiilor oferite de companiile de telecomunicații și de magazine. Acest lucru a contribuit la o creștere a valorii de schimb (TIV), care determină creșterea prețurilor pe piața secundară „datorită faptului că acum consumatorii primesc mai mult pentru vechile lor dispozitive pentru a stimula actualizările”.

Desigur, mulți sunt încă fericiți să se grăbească și să cumpere cele mai noi dispozitive, în special iPhone-uri, iar IDC spune că vânzarea crescută de dispozitive cu prețuri mai mari pe piața nouă a creat un „efect circular”, deoarece multe oferte de preluare se referă în principal la dispozitive premium.

Cu toate acestea, IDC se întreabă cât timp vor continua aceste „oferte agresive de schimb”, deoarece „în cele din urmă, marjele reduse vor avea un impact asupra profiturilor generale ale canalului, ale furnizorului sau poate ale ambelor”.

 

Exit mobile version