Site icon Editia de Dimineata

Pierderile militare rusești se ridică la o sumă astronomică. 3 miliarde de dolari!

Ucraina a reușit până acum să distrugă echipamente militare rusești importante.

Ultimul bilanț avansat de Ucraina, dacă este să îi dăm crezare, indică:

3 miliarde de dolari

Publicația Forbes din Ucraina a încercat să rezume financiar pierderile Rusiei. Cifrele luate în calcul sunt de vineri și se referă 33 de avioane și 37 de elicoptere doborâte, 251 de tancuri distruse și 939 de blindate pierdute.

Astfel, tancurile distruse ar fi valorat circa 1 miliard, blindatele de luptă alte circa 600 de milioane de dolari, iar avioanele și elicopterele doborâte până acum puțin peste 1 miliard de dolari. Total – 3 miliarde de dolari.

Costurile estimate, potrivit Forbes, sunt bazate pe informațiile disponibile public despre prețul unor astfel de echipamente.

De exemplu, Forbes a luat în considerare prețul unui tanc rusesc de aproximativ 4 milioane de dolari, preț cu care Rusia a vândut tancuri în Algeria în 2006. Desigur, vorbim de un preț care are peste 15 ani deja, dar nici toate tancurile distruse în Ucraina nu ar fi fost de ultimă generație, multe chiar fiind modele vechi.

Forbes mai calculează prețul pentru avioanele doborâte: un Suhoi Su-25 ar valora 11 milioane de dolari, un Suhoi Su-30 de vânătoare ar valora 33 de milioane, iar un Suhoi Su-34 ar valora 36 de milioane de dolari.

 

 

Exit mobile version