Site icon Editia de Dimineata

Pistă de alergare pe acoperiș, în București

Pista de alergare este prevăzută cu două benzi circulare care fac ocolul acoperișului, oferind o priveliște de 360 de grade asupra Bucureștiului.

Dezvoltatorul european de clădiri de birouri Skanska a inaugurat prima pistă de alergare pe acoperiș din România. Cu o lungime de 280 de metri, aceasta se află pe acoperișul clădirilor Campus 6.2 și 6.3 din București.

Clădirile din Campus 6 au 11 etaje, iar pista se află la o înălțime de aproximativ 42 de metri. Stratul final al pistei este realizat din tartan certificat de Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism pentru utilizare în toate competițiile sportive internaționale. Finalizarea pistei de alergare a durat o lună și 13 tone de tartan au fost utilizate în construcția sa.

Angajații care lucrează în aceste două clădiri se pot bucura acum de exerciții în aer liber chiar de la biroul lor sau se pot relaxa în scaunele special amenajate de pe terasă de lângă pistă, care este, de asemenea, echipată cu o masă de tenis.

Pista de alergare rooftop din Campus 6 din București nu este prima de acest tip construită de Skanska. Printre capitalele din regiunea Europei Centrale și de Est în care Skanska a integrat acest tip de facilitate pentru angajați se află Budapesta (unde pista urmează să fie finalizată odată cu terminarea clădirii H2Office) și Praga (unde pista de 150 de metri de pe acoperișul clădirii Visionary a fost lansată în 2018).

Foto: Skanska

Exit mobile version