Site icon Editia de Dimineata

Plante de apartament modificate genetic, soluție eficientă de purificare a aerului

Plantele de interior modificate genetic ar putea deveni în curând soluții indispensabile pentru un mediu mai sănătos în interiorul caselor noastre.

Neoplants, o companie startup din Franța, a dezvoltat în laborator o serie de plante care pot absorbi poluarea din interior mult mai eficient decât purificatorul tradițional.

Spre deosebire de un purificator care absoarbe doar materii pulverizate, aceste plante sunt eficiente împotriva compușilor organici volatili (COV), precum benzen, toluen, etilbenzen, xilen și formaldehidă.

Acești poluanți provind din poluarea externă, dar și din materialele utilizate în construcții, precum vopseluri, materiale folosite la anveloparea de clădiri și produse chimice. Gătitul și tabagismul pot și acestea să favorizeze poluarea internă.

Mai mult, plantele vor putea transforma poluarea absorbită în substanțe nutritive precum fructoză și aminoacid, pe care le pot folosi apoi pentru producerea proteinelor necesare, care să fie folosite de plantă ulterior.

Plantele metabolizează în general dioxidul de carbon. Dar Neo P1 a fost modificată la nivel de ADN pentru a produse noi enzime care pot să metabolizeze și poluanții atmosferici.

Chiar dacă organismele modificate genetic nu sunt ceva nou, firma din Franța afirmă că aplicarea acestor metode la plantele de interior este ceva nou.

 

Exit mobile version