Site icon Editia de Dimineata

Platforma gratuită Naradix ajută elevii să recupereze materia pierdută în pandemie (VIDEO)

Narada, alături de partenerii săi, lansează Naradix, o platformă de educație remedială, pe care o pune la dispoziția elevilor și profesorilor în mod gratuit. Inițiativa oferă șansa unui număr de până la 100.000 de copii, din orice colț al țării, să se înscrie pe platformă, să participe la cursuri și să realizeze testări, pentru ca materia pierdută în pandemie să fie recuperată până la începutul noului an școlar. Elevii care au rezultate foarte bune la testări primesc premii dintre cele mai atractive.

Cu un SMS la 8845 cu textul „ELEV” sau prin plata cu cardul pe pagina campaniei, fiecare persoană se poate alătura mobilizării extraordinare inițiate de Narada. Cu 2 euro/lună, riscul de abandon școlar pentru doi copii este diminuat, iar copiii din mediile vulnerabile primesc astfel o șansă reală la educație.

Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării, anul trecut, 259.000 de copii nu au avut acces la cursurile online, din cauza lipsei tehnologiei necesare, a conectivității sau chiar a curentului electric. Dacă materia pierdută de aceștia în pandemie nu este recuperată de urgență, decalajul sever între nivelurile de pregătire ale elevilor riscă să creeze o situație critică, cu efect social de domino: ridicarea procentului analfabetismului funcțional în România (care este deja de 44%, conform testelor PISA) și creșterea numărului celor care abandonează școala.

Narada a lucrat pentru pregătirea platformei Naradix, proiect la care au participat peste 40 de profesori și 80 de voluntari. Acest lucru a presupus digitalizarea curriculum-ului școlar pentru clasele 0 – 8, la română, matematică, istorie şi geografie.

Elevii nu sunt singurii care au întâmpinat dificultăți în perioada cât școlile au funcționat online, ci și părinții, care au trebuit să găsească soluții să împartă o tabletă între mai mulți copii sau să creeze un spațiu adecvat de învățare acasă, deși adesea nu au existat condiții. Și pentru profesori trecerea bruscă la sistemul de învățare online a însemnat o provocare. Mai ales în comunitățile vulnerabile, lipsite de resurse, dascălii au avut nevoie de suport din partea altor colegi ca să găsească cele mai potrivite metode să-i ajute pe copii.

Narada este o organizație formată din persoane din cele mai variate medii sociale, de la studenți, la oameni de comunicare, IT-iști, manageri sau antreprenori, toți oameni de acțiune al căror scop este acela de a oferi soluții eficiente și rapide de modernizare a educației.

Exit mobile version