Site icon Editia de Dimineata

Poliția a împânzit Gara de Nord, și Agenția Națională Antidrog, trenul spre aeroportul Henri Coandă. Ce s-a întâmplat?

Marți, la prânz, Gara de Nord din București era împânzită de polițiști, unii dintre ei însoțiți de câini. În premieră, Poliția a ieșit în Gara de Nord din București pentru a face declarații referitoare la minivacanța care va începe peste două zile. Și pentru ca specialiști de la Agenția Națională Antidrog să ofere informații și pliante pentru combaterea consumului și a traficului de droguri, în special în rândul tinerilor.

De obicei, declarațiile de acest gen erau făcute de la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Acum, în fundal nu se mai vedea clădirea MAI, ci se vedeau locomotivele trenurilor staționate în gară.

Aproximativ 23.500 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră, specialişti de la Agenţia Naţională Antidrog şi de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi de la alte structuri ale MAI vor acţiona, în perioada minivacanţei de 1 Iunie, pentru siguranţa cetăţenilor, a anunţat marţi după amiază purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Specialiști de la Agenția Națională Antidrog au urcat în trenul care face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă, distribuind fiecărui călător pliante și oferind informații despre posibilitățile de a oferi sprijin persoanelor tentate să consume substanțe ilegale și aparținătorilor lor, precum și celor care au nevoie de ajutor pentru reabilitare, prezetând numerele Tel Verde 0752791647 și 0800870070. Totodată, pliantele îndeamnă la combaterea traficului de droguri, care este infracțiune la Legea 143.

 

Exit mobile version