Site icon Editia de Dimineata

Poliția nu are suficiente “device”-uri pentru verificarea certificatelor verzi. Noi le spunem mai simplu, TELEFOANE

Situație încâlcită în cazul Poliției, care va trebui să verifice certificatele verzi. Sindicatul polițiștilor susține că angajații MAI nu au cu ce să-și facă treaba. Ministerul admite și promite achiziționarea de “device-uri”.

MAI le zice device-uri. Sunt, de fapt telefoane sau tablete cu android, care prin conectare la internet, scanează un cod QR, intră într-o bază de date și verifică valabilitatea respectivului certificat,

Simplu, nu?

Aici, evident, opinia cititorilor se poate împărți în două.

Unii se vor întreba cum naiba, în 2021,  polițiștii nu au un telefon (personal) cu abonament de date pentru a verifica certificatele. În fond, la restaurant, ospatarul mai mult ca sigur va folosi telefonul personal și este posibil ca și la cinema, la Mall, să se întâmple la fel. Sunt polițiști care au renunțat la Carpați-ul din dotare și și-au cumpărat propriul pistol, pentru mai multă siguranță. Iar alții folosesc mașina personală (cu sau fără decontarea carburantului), pentru că așa cred ei că e mai bine.

Este asta o soluție?

Alți vor opina, literă de lege, că polițistului trebuie să îi dai de toate ca să-și facă treaba. De la uniformă, la pantofi și normă de hrană. Iar dacă ministerul vrea ca el să  verifice certificate, musai trebuie să aiba telefon cu Android și conexiune la net.

Și, da, și aceasta este o soluție.

Până  a ne lămuri care soluție este moral câștigătoare (poate, niciodată). Poliția a anunțat că are 3.174 de “dispozitive” cu care poate verifica certificatele verzi și că a fost demarată procedura de achiziţie pentru alte 8.333.

Felicitările, masa, dansul și nota de plată urmează…

Exit mobile version