Site icon Editia de Dimineata

Politician german: Vă e frig? Mai puneți un pulover pe voi! La muncă, popor răsfățat!

Decizia iminentă a Guvernului din Germania de a achita factura la gaze pe decembrie la toate gospodăriile și de a subvenționa 80% din prețul gazelor începând din martie 2023 a fost criticată în termeni duri de fostul ministru al Finanțelor și președinte al Parlamentului, Wolfgang Schauble.

Politicianul CDU consideră inoportună intervenția Guvernului în plină criză energetică. “Ți-e frig? Mai pui un pulover pe tine, sau chiar un al doilea. Nu trebuie să te plângi de asta, trebuie doar să accepți că nu totul se rezolvă de la sine”, a spus acesta.

El a anunțat și câteva recomandări practice fiindcă oamenii trebuie să fie pregătiți pentru pene de curent. “Să aibă în casă câteva lumânări, chibrituri și o lanternă”.

Părerea lui este că oamenii sunt mult prea răsfățați și nu mai vor să muncească.

“Suntem o societate răsfățată. Clar, asta suntem toți. Și eu. Acum trebuie să facem față pericolului. Nu putem continua la nesfârșit așa. Germanii trebuie să își dea din nou silința. Îmi fac griji că mulți germani vor tocmai acum să muncească și mai puțin. Unii vor să lucreze doar part-time și nicioată în weekend. Asta nu va funcționa. Peste tot ne lipsește forța de muncă. Doar distrându-ne nu vom avea o viață împlinită”, a comentat Schauble.

El a reamintit că tot ce se întâmplă în Europa, de la inflație la criza energetică este doar din cauza liderului rus Vladimir Putin.

“Nu ne vom lăsa intimidați. Utilizarea unor arme nucleare ar fi o linie roșie clară. Cu amenințările sale că va folosi astfel de arme, Putin zgârie deja de ceva timp această linie roșie. Nu mi-aș dori să fu acum cancelarul Germaniei și să port responsabilitatea unor astfel de decizii. Clar e că cine cedează o dată, va fi obligat să cedeze mai mereu”, a încheiat liderul CDU, citat de Focus.

Exit mobile version