Site icon Editia de Dimineata

Polonia a donat Republicii Moldova ȘASE AVIOANE de arme, muniții și echipamente

Anunțul a fost făcut de ministrul polonez de Interme, Mariusz Kaminski, în ziua vizitei la Chișinău a premierului polonez Mateusz Morawiecki, cu ocazia summitul Comunității Politice Europene. Donația se întâmplă  în contextul în care Republica Moldova a acuzat în mod repetat Rusia că încearcă să destabilizeze țara prin răsturnarea guvernului său prooccidental.

„Am decis să predau poliției moldovenești un uriaș transport de arme, muniții și echipamente”, a anunțat Kaminski. „ Șase avioane poloneze dotate cu echipamente pentru prevenirea încercărilor de destabilizare a țării au ajuns în Moldova”, a declarat ministrul polonez al Internelor.

„Moldova independentă și suverană, rezistând tentativelor de destabilizare internă, are nevoie de sprijinul nostru. De aceea am decis să predau poliției moldovenești un transport imens de arme, muniții și echipamente din serviciile subordonate Ministerului Internelor și Administrației”.

Kaminski a mai anunțat că Polonia l-a adăugat miercuri pe lista sa de sancțiuni pe oligarhul moldovean Ilan Şor, unul dintre pionii centrali ai tentativelor Moscovei de a destabiliza Chișinăul, alături de partidul său prorus „ȘOR”.

Exit mobile version