Site icon Editia de Dimineata

Polonia, Moldova, România și țările baltice vor deveni următoarele ținte ale Rusiei dacă Ucraina cade, avertizează Zelenski

„Rusia încă are capacitatea de a ataca, și nu doar de a ataca Ucraina. Polonia, Moldova, România și țările baltice vor deveni următoarele ținte dacă va cădea libertatea Ucrainei”, a atras atenția Volodimir Zelenski în mesajul video publicat miercuri după-amiază. Mesajul este o nouă pledoarie către guvernele lumii să sprijine Ucraina cu armament.

„Imaginile din Bucea și din Mariupol au demonstrat lumii întregi adevăratele intenții ale Rusiei. Poate fi oprită numai prin forța armelor. Și asta trebuie făcut acum”, a declarat Zelenski.

„Rusia a contat pe faptul că va captura Ucraina în 5 zile. Acesta a fost termenul limită pe care și l-au stabilit pentru ștergerea țării noastre și pentru distrugerea democrației noastre. Dar nu au avut idee cu cine au de-a face. Rusia nu a știut cât de mult ne-am prețuit libertatea. Ne apărăm în fața Rusiei de mult mai mult timp față de cât au plănuit invadatorii. Am distrus mai multe arme rusești și echipament militar decât dețin unele armate din Europa”, a subliniat președintele Ucrainei.

El a transmis și o listă cu tipuri de armament necesare Ucrainei. „Avem nevoie urgent de artilerie grea, vehicule blindate grele, sisteme de apărare aeriană și de avioane”, a declarat Zelenski.

 

Exit mobile version