Site icon Editia de Dimineata

Porsche prezintă cel mai puternic Cayenne din toate timpurile

Porsche introduce cel mai puternic model din linia sa de modele SUV – Cayenne Turbo E-Hybrid. Noul vârf de gamă de 544 kW (739 CP) se distinge prin performanțele superioare la condus, asociate cu o eficiență ridicată în regim de utilizare cotidiană. Noul Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé cu pachet GT se concentrează și mai mult pe dinamica de condus și pe un aspect deosebit de atletic.

După lansarea cu succes a noului Cayenne la începutul anului 2023, Porsche completează cea de-a treia generație revizuită complet a acestui SUV de succes cu un nou model de top.

Ca și până acum, cel mai puternic Cayenne este un hibrid plug-in. Porsche a îmbunătățit tehnologia acestui succesor al lui Cayenne Turbo S E-Hybrid în mai multe moduri, obținând câștiguri semnificative în materie de autonomie electrică și performanțe. Atât utilizarea de zi cu zi, cât și dinamica de conducere beneficiază în mod deosebit de pe urma schimbărilor. Un motor electric cu o putere de 130 kW (176 CP) completează motorul V8 twin-turbo de 4,0 litri de 441 kW (599 CP). Împreună, cele două unități oferă o putere combinată de 544 kW (739 CP) și un cuplu maxim de 950 Nm. Performanța lui Cayenne Turbo E-Hybrid justifică întru totul poziționarea sa ca model de top.

Noul Cayenne Turbo E-Hybrid sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde și atinge o viteză maximă de 295 km/h.

În comparație cu predecesorul său, noul Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid oferă o autonomie electrică considerabil mai mare și timp de încărcare mai redus.

Cu o capacitate crescută la 25,9 kWh, bateria de înaltă tensiune instalată sub podeaua portbagajului permite o autonomie electrică de până la 82 de kilometri (EAER city).

Noul încărcător de la bord, de 11 kW, scurtează timpul de încărcare la un încărcător de perete sau o stație de încărcare adecvată la mai puțin de două ore și jumătate, în ciuda creșterii capacității bateriei.

Suspensie pneumatică standard, cu tehnologie cu două camere, două supape

Noile modele Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid sunt dotate standard cu suspensie pneumatică adaptivă, care dispune de o nouă tehnologie cu două camere și două supape. Acest lucru face posibilă reglarea separată a etapelor de rebound și compresie ale funcționării suspensiei. Noua tehnologie sporește confortul și siguranța în egală măsură, oferind în același timp un spectru și mai larg între setările de suspensie Comfort și Sport Plus. Suspensia combină manevrabilitatea deosebită în viraje cu caracteristici de confort în situații de conducere lentă și reducerea la minimum a înclinării și ruliului. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) este, de asemenea, standard la Cayenne Turbo E-Hybrid. Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) și direcția pe puntea spate sunt disponibile ca opțiuni.

Caracterul de top al SUV-ului și Coupé-ului Cayenne Turbo E-Hybrid este demonstrat și de stilul celor două modele. Ambele variante de caroserie vin cu partea frontală distinctivă, rezervată modelelor Turbo, cu prize de aer de răcire mărite accentuate de lamele negre strălucitoare. Elementele de acoperire a pasajelor de roată și bara de protecție spate în culoarea exteriorului subliniază și mai mult caracterul axat pe performanță al modelului. Alte caracteristici distinctive ale noului Turbo E-Hybrid includ două țevi de eșapament duble, din oțel inoxidabil periat și etriere de frână roșii.

În interior, incrustațiile de aluminiu în tabloul de bord și ornamentele panoului portierei evidențiază concentrarea pe performanță. Plafonul este acoperit la interior cu Race-Tex. Echipamentul standard include volan sport GT încălzit, cu comutator de mod pentru selectarea rapidă și directă a modului de condus dorit și scaune sport din piele, reglabile pe 18 direcții. Alternativ, sunt disponibile scaune confortabile din piele, reglabile pe 14 direcții.

Noul Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid beneficiază, de asemenea, de toate noile caracteristici introduse în upgrade-ul modelului prezentat la începutul anului 2023. Acestea includ un nou cockpit, cu un panou de instrumente de bord complet digital, într-un design curbat și de sine stătător, cu opțiuni de afișare variabile, o consolă centrală reproiectată și afișajul opțional pentru pasageri. Farurile inovatoare cu LED-uri HD-Matrix de înaltă rezoluție – standard la noile modele Turbo E-Hybrid – oferă confort și siguranță sporite în condiții de întuneric.

Și mai multă performanță: Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé cu pachet GT

Noul Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé cu pachet GT aduce în gama de modele hibride caracteristici de performanță selectate de la Cayenne Turbo GT, modelul de performanță orientat către călătorii lungi, care nu mai este oferit pe unele piețe. Șasiul și sistemele de control, inclusiv suspensia pneumatică, sunt reglate special pentru noul model. Garda la sol este redusă cu 10 milimetri.

Frânele Porsche Ceramic Composite (PCCB) de înaltă performanță sunt, de asemenea, standard în pachetul GT. Calitățile dinamice ale lui Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé pot fi îmbunătățite și mai mult cu anvelope de performanță pentru roțile standard de 22 inch GT Design, PDCC și direcție pe puntea spate.

Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé cu pachet GT combină performanțele sale excepționale de condus cu versatilitatea noului sistem E-Hybrid, oferind cel mai larg spectru de performanță dinamică și eficiență din gama de modele Cayenne. La exterior, Pachetul GT iese în evidență printr-o secțiune frontală specifică, cu accente negre, pasaje negre ale roților, plăci laterale din carbon pe spoilerul de pe plafon, țevile de eșapament poziționate central ale sistemului de evacuare din titan de la Turbo GT și un difuzor spate din carbon. Plafonul este, de asemenea, realizat din fibră de carbon, ușoară.

Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé cu pachet GT sprintează până la 100 km/h în 3,6 secunde și atinge o viteză maximă de 305 km/h.

Disponibilitate și preț

Noul Turbo E-Hybrid este al doilea dintre cele trei modele hibride pe care Porsche le va lansa în 2023. Poate fi comandat acum pe aproape toate piețele de vânzare Porsche, la un preț care începe de la 180.131,49 EUR în România, inclusiv TVA cu echipare specifică pieței.

Versiunea Coupé începe de la 183.801,45 €.

Disponibilitatea Cayenne Turbo E-Hybrid cu pachet GT, care începe de la 212.667,28 € în România, este limitată la piețele în care Cayenne Turbo GT nu mai este disponibil din cauza reglementărilor locale. Acest lucru se aplică majorității piețelor UE, precum și Japoniei, Hong Kong, Taiwan și Singapore.

Informații și fișe tehnice

Informații suplimentare despre consumul oficial de combustibil și emisiile CO2 specifice autoturismelor noi sunt disponibile în publicația intitulată „Orientări privind consumul de combustibil, emisiile CO2 și consumul de energie al autoturismelor noi”, care este disponibil gratuit de la toate punctele de vânzare și de la DAT, Hellmuth-Hirth-Strasse 1, D-73760 Ostfildern.

Cayenne Turbo E-Hybrid
Consum mixt (mediu): 2,0 – 1,7 l/100 km (WLTP); emisii CO2 mixte (mediu): 45 – 39 g/km (WLTP); consum de putere mixt (mediu): 31,7 – 29,9 kWh/100 km (WLTP); autonomie electrică (EAER): 70 – 73 km; autonomie electrică oraș (EAER city): 76 – 82 km

Cayenne Turbo E-Hybrid Coupe
Consum mixt (mediu): 2,0 – 1,7 l/100 km (WLTP); emisii CO2 mixte (mediu): 45 – 39 g/km (WLTP); consum de putere mixt (mediu): 31,8 – 30,1 kWh/100 km (WLTP); autonomie electrică (EAER): 70 – 72 km; autonomie electrică oraș (EAER city): 76 – 81 km

Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé cu pachet GT
Consum mixt (mediu): 1,9 – 1,8 l/100 km (WLTP); CO2 emisii mixte (mediu): 43 – 40 g/km (WLTP); consum de putere mixt (mediu): 31,1 – 30,2 kWh/100 km (WLTP); autonomie electrică (EAER): 71 – 72 km; autonomie electrică oraș (EAER city): 79 – 82 km

Exit mobile version