Site icon Editia de Dimineata

Călătoria de o mie de kilometri pentru a salva un porumbel

„Marea Ștafetă a Porumbelului” s-a numit o ambițioasă inițiativă colectivă de a transporta un porumbel rănit pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii, de la Baltimore la Ramsey Loft. Călătoria de aproape o mie de kilometri a fost efectuată pe 30 aprilie, de cinci mașini, de către oameni care s-au cunoscut prin intermediul rețelelor sociale.

Porumbelul, pe care oamenii l-au numit „Pasagerul”, a fost salvat în Baltimore de către Mel Tillery, pe 27 aprilie. Ea conducea automobilul și a văzut o pasăre imobilă în mijlocul drumului, probabil lovită de o mașină. Tillery (34 de ani), care are experiență în reabilitarea faunei sălbatice, s-a grăbit să ia pasărea, să o așeze într-o cutie și să o ducă acasă. Ea a făcut o fotografie cu porumbelul și a postat-o ​​pe Tumblr.

Acasă, Tillery a evaluat starea porumbelului: părea subponderal și părea să aibă un traumatism cranian, o aripă ruptă și probleme de echilibru. Tillery știa din experiența salvării păsărilor că centrul local pentru animale sălbatice acceptă doar porumbei care pot fi reabilitați și eliberați, iar această pasăre nu îndeplinea condițiile. În următoarele câteva zile, echilibrul porumbelului a început să se îmbunătățească și a început să bea apă și să mănânce semințe. Aceste semne promițătoare au convins-o pe Tillery să caute ajutor specializat.

Marele lanț de transport

Fotografia postată pe Tumblr a atras rapid atenția iubitorilor de animale. La propunerea unui utilizator, Tillery a contactat Ramsey Loft, unde Danielle Ramsey a examinat fotografiile și videoclipurile cu pasărea. Au decis că cea mai mare speranță pentru supraviețuire ar fi să o aducă la voliera de acasă a lui Ramsey, în Georgia.

Mai mult de 20 de oameni de pe coasta de est au spus că sunt dispuși să conducă șase ore sau mai mult pentru a duce păsarea în siguranță. Tillery a ales cinci persoane – trei persoane și un cuplu – pentru a efectua călătoria de-a lungul celei mai directe rute posibile. Voluntarii s-au conectat apoi pe site-ul de mesaje Discord pentru a-și planifica orele de întâlnire. A urmat o ștafetă: porumbelul a fost predat de la un grup la altul, pentru a-și continua călătoria.

O caravană interstatală pentru a salva o singură pasăre pe care mulți o consideră un dăunător poate suna excesiv. Dar porumbeii au venit pentru prima dată în America de Nord ca animale de companie domestice și sunt încă excluși din majoritatea legilor care protejează păsările native ale continentului.

Foto: Mel Tillery (via WP)

Exit mobile version