Site icon Editia de Dimineata

Pot medicii să le prescrie pacienților distracție?

„Pot medicii să prescrie distracție pacienților?”, se întreabă un articol publicat de mdlinx.com și preluat de medicul Tudor Ciprut în pagina de Facebook Doctor Ciprut. Aparent da, ba chiar ar putea deveni o practică curentă.

Pe lângă faptul că este o modalitate plăcută de a-și petrece timpul, cercetările medicale au descoperit că distracția poate avea beneficii reale pentru sănătatea pacienților.

Legăturile dintre bucuria de viață și longevitate și bunăstarea susținută sunt atât de puternice, încât unii medici pot prescrie distracție pacienților lor, care adesea beneficiază de acest lucru.

Un studiu privind dezvoltarea adulților, realizat de Universitatea Harvard pe parcursul a 80 de ani, care a inclus studenții colegiului din epoca Marii Crize, precum și descendenții acestora, a analizat care factori au contribuit semnificativ la o viață fericită și sănătoasă.

„Relațiile strânse, mai mult decât banii sau faima, sunt ceea ce îi face pe oameni fericiți de-a lungul vieții.” a scris unul dintre autori. „Acele legături îi protejează pe oameni de nemulțumirile vieții, ajută la întârzierea declinului mental și fizic și sunt predictori mai buni ai vieții lungi și fericite decât clasa socială, IQ-ul sau chiar genele.”

În urma cercetărilor ample privind impactul pozitiv al petrecerii timpului în natură, medicii prescriu acum timp în aer liber.

Cercetările arată că distracția și relaxarea ar putea aduce beneficii longevității și bunăstării pacienților. Unii medici din SUA. scriu „rețete sociale” și „rețete naturale” pentru a ajuta pacienții să se relaxeze, să se angajeze în activitate fizică, să-și crească nivelul de dopamină și să găsească bucurie ca modalități de a ajuta la tratarea afecțiunilor atât medicale, cât și mintale. Este posibil ca aceste „rețete” să nu fie încă obișnuite, dar au câștigat teren încă de la apogeul pandemiei de COVID-19.”

Exit mobile version