Site icon Editia de Dimineata

Povestea celei mai tinere regine din lume, soția Regelui Dragon

Titlul de cea mai tânără regină din lume în viață este deținut de Gyaltsuen Jetsun Pema Wangchuck.

Jetsun Pema este cea mai tânără regină din lume, câştigându-şi titlul la căsătoria cu Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, cunoscut şi sub numele de „Regele Dragon“ al Regatului Bhutan. Acesta a așteptat ca Jetsun Pema să își termine studiile în Marea Britanie, cei doi căsătorindu-se la întoarcerea ei în Bhutan.

Am așteptat ceva timp pentru a mă căsători. Nu contează însă când te căsătorești cât timp o faci cu persoana potrivită. Eu sunt sigur că m-am căsătorit cu persoana potrivită”, declarase „Regele Dragon“ într-un interviu.

Regina s-a născut în orașul Thimphua, a studiat Relații Internaționale și Istoria Artei la Regent’s College în Londra și este supranumită „Kate Middleton de Himalaya” .

Aceasta a devenit mamă în 2016, fiul ei fiind Prințul Jigme Namgyel Wangchuck. În ziua naşterii sale, ţara a plantat 108 000 de puieţi de copaci.

Prințul Jigme Namgyel Wangchuck – sursa foto: keystobhutan.com

Jetsun Pema se implică și în diverse acțiuni caritabile, ea fiind cea care conduce Societatea Regală pentru Protecția Naturii. Totodată, aceasta colaborează și cu alte organizații precum Societatea Crucii Roșii Bhutan, Bhutan Kidney Association sau Ability Bhutan Society, informează elle.ro.

sursa foto: popsugar.co.uk

Exit mobile version