Site icon Editia de Dimineata

Povestea primului hotel de 5 stele din România, unul dintre simbolurile Capitalei (VIDEO)

Primul hotel de 5 stele construit în România, hotel InterContinental din Bucureşti, a fost inaugurat la 23 mai 1971.

InterContinental Bucureşti este unul dintre simbolurile Capitalei, fiind primul hotel de cinci stele din România şi cel de-al doilea hotel construit de lanţul hotelier InterContinental într-o ţară comunistă, după Esplanada din Zagreb (Iugoslavia).

Cyrus Eaton a avut ideea

Istoria Intercontinentalului a început în anii ’60, când a sosit la Bucureşti un reprezentant al companiei Cyrus Eaton Group.

Povestea începe cu o vizită turistică nereușită petrecută în anii ’60. Industriașul american Cyrus Eaton Jr. venea în Capitală alături de partenera sa Clara, româncă originară din Turnu Severin.

Pentru că nu au găsit cameră la Athénée Palace, cei doi ar fi fost nevoiți să doarmă în holul hotelului. Americanului i-a prins bine odihna, pentru că a doua zi de dimineață și-a declarat clar marele vis: va construi un hotel gigant în centrul Bucureștiului, pentru ca nici un turist nefericit să nu mai rămână vreodată fără cameră.

Colaborare cu regimuri comuniste

Faptul că autoritățile române de atunci au acceptat propunerea ”dușmanului imperialist de clasă” (așa cum erau socotiți americanii de comuniști) de a construi un far al capitalismului taman în buricul târgului poate părea ciudat la prima vedere, notează miscareaderezistenta.ro.

De fapt, atât Cyrus Eaton Jr. cât și tatăl său, și mai celebrul senior, au fost acuzați în repetate rânduri de presa de peste ocean de prietenii strânse cu numeroși lideri comuniști. Acuzat el însuși de a fi comunist, bătrânul Eaton s-a apărat spunând că să faci bani de pe urma comuniștilor este ”cel mai înalt act de capitalism posibil” (declarație data pentru New York Times în 1957).

După un proiect al arhitecților români

Hotelul a fost construit după un proiect al arhitecţilor români D. Hariton, Gheorghe Nădrag, I. Moscu şi Romeo Belea. La proiect au lucrat constructori, ingineri şi muncitori români, cu avizul reprezentanţilor lanţului hotelier InterContinental, clădirea fiind finalizată după trei ani, într-un timp record pentru acele vremuri.

InterContinental Bucuresti a fost la vremea deschiderii, dar şi peste 25 de ani după aceea, cea mai înaltă clădire din România. Pentru aproape 30 de ani, Hotelul InterContinental a fost singurul de cinci stele din România, care opera la standarde internaţionale.

Imediat după deschiderea hotelului, pe aeroportul Otopeni a aterizat şi prima cursa PanAm, operatorul aerian american fiind la vremea aceea deţinătorul mărcii InterContinental.

InterContinental – “O şcoală de înaltă clasă pentru industria Ospitalităţii”

Hotelul InterContinental a fost o şcoală de înaltă clasă pentru industria ospitalităţii din România. Primii angajati au fost pregătiți în cadrul lanţului hotelier InterContinental, au învăţat să lucreze dupa standarde înalte şi i-au învăţat la rândul lor pe cei mai tineri ce înseamnă sa fii profesionist într-un hotel de cinci stele.

La InterContinental a fost introdus pentru prima oară într-un hotel din România sistemul de mic dejun tip “buffet suedez”, dar şi conceptul de “room service”.

Construcția a început în 1968

Construcţia InterContinental-ului a început efectiv în 1968, concomitent cu ridicarea în acelaşi perimetru a localului Teatrului Naţional Bucureşti, locul ales pentru cele două proiecte-surori fiind un teren viran din preajma intersecţiei de la Piaţa Universităţii, un maidan pe amplasamentul căruia ar fi trebuit să se zidească, încă din anii ‘20, o monumentală clădire destinată  Primăriei Bucureşti, potrivit national.ro.

Hotelul a fost construit într-o perioadă de trei ani, după un proiect al unor arhitecţi români şi cu ajutorul constructorilor, ingineri şi muncitori români, dar cu avizul reprezentanţilor lanţului hotelier InterContinental.

„Prin anii ’66 au fost condiţii propice din punct de vedere politic ca lanţul InterContinental să apară în România şi să fie contractat un hotel; împreună cu arhitectul şef al Bucureştiului, prof. Maicu, am început studiile pe nişte amplasamente, pentru primul hotel cu renume care s-ar fi făcut în Bucureşti”, a spus Romeo Belea, unul dintre arhitecţii hotelului.

Imediat după deschiderea hotelului, pe aeroportul Otopeni a aterizat si prima cursa PanAm, operatorul aerian american fiind la vremea aceea deţinătorul mărcii InterContinental.

423 de camere și apartamente

Hotelul a fost deschis cu 423 de camere şi apartamente, centru de sănătate la etajul 22, Restaurantul Balada, cu specific românesc şi Luna Bar, la etajul 21, Belvedere Bar la etajul 2, cu terasa spre Piaţa Universităţii, Sala Ronda la etajul 1, Picolo Bar şi cazino la etajul 1, Braseria Corso, Restaurantul Madrigal şi Self la parterul hotelului.

O cameră single la deschiderea hotelului costa 18 dolari, iar una dublă 23 de dolari, scrie agerpres.ro.

O oază occidentală în România comunistă

”InterContinentatul era o oază occidentală într-o lume comunistă și de aceea te simțeai deosebit că lucrezi aici. Când veneam la serviciu, parcă intram dintr-o altă lume într-o altă lume; nu mai eram în România comunistă”, afirma Elena Burghelea, fost Housekeeping Manager, pentru dailybusiness.ro.

„De-a lungul celor 40 de ani de existenţă, oaspeţi de seamă ai Hotelului InterContinental au fost preşedinţi de state, sportivi, prinţi şi prinţese dar şi importanţi oameni de afaceri. Între aceştia se numără Lenny Kravitz, Bill Gates, echipa Harlem Globe Trotters, Robert Gates – şeful Pentagonului, presa de la Casa Alba în timpul Summit-ului NATO, Zucchero, Prinţul Hassan al Iordaniei, Demis Roussos, Jose Carreras, Shimon Peres – preşedintele Israelului, Jacques Yves Cousteau, Luciano Pavarotti, Boy George, Richard Claydermann, Bjorg Borg, Stan Smith, Billy Idol, Latoya Jackson, surorile Kessler, Yehudi Menuhin”, potrivit unui comunicat al companiei.

Cutremurul din 1977, Revoluția din 1989 sau mineriadele ulterioare sunt evenimente la care hotelul a fost un martor tăcut, iar angajații lui, oameni care au făcut hotelul să funcționeze, iar oaspeții să fie mulțumiți și în siguranță, indiferent de vremurile tulburi prin care trecea România.

Exit mobile version