Site icon Editia de Dimineata

Povestea ursoaicei de 38 de ani care nu a pășit niciodată pe iarbă

Una dintre cele mai bătrâne ursoaice din România, în vârstă de peste 38 de ani, va fi în sfârșit liberă, scrie AMP Libearty – Bear Sanctuary.

Povestea ei este una extrem de tristă. Toată viața și-a petrecut-o într-un spațiu inimaginabil de mic, iar ultimii 11 ani i-a trăit într-un țarc betonat de nici 25 de metri pătrați dintr-o grădină zoologică, fără a păși vreodată pe iarbă.

“Lungul drum spre libertate a început pentru, poate, cea mai bătrână ursoaica din Romania. Deși are peste 38 de ani, a fost pana acum doar un număr de inventar!!!!  Toata tinerețea si-a petrecut-o într-un spațiu inimaginabil de mic, iar ultimii 11 ani i-a trăit într-un țarc de nici  25 de metri pătrați din parcul zoologic Rădăuți doar pe beton, între gratii groase de fier…. nu a pășit pe iarbă niciodată, iar de urcat într-un copac nici nu poate fi vorba. Toată viața ei n-a văzut cerul liber, fără gratii.

Cu fiecare kilometru parcurs este tot mai aproape de pădurea pe care nu a cunoscut-o niciodată! AMP Libearty ii va oferi copaci care îi vor ține umbră și unde se va putea ascunde când va vrea să stea liniștită, iarbă proaspătă care îi va fi culcuș moale pentru odihnă și prieteni urși. Revenim cu detalii!”, scriu cei de la AMP.

Ursoaica, aflată la Grădina Zoologică din Rădăuți, a ajuns în cele din urmă,  ieri, la sanctuarul de la Zărnești, împreună cu doi pui de un an.

Filmul îl găsiți AICI.

 

Exit mobile version