Site icon Editia de Dimineata

Se dezumflă bula! Prăbușire cu peste 26% a companiei Facebook. Mark Zuckerberg a pierdut “pe persoană fizică” 32 de miliarde

Deși scriam recent de prăbușirea Facebook/META, informația de AICI deja nu mai este de actualitate. Prăbușirea este încă și mai dură – probabil nu se închiseseră toate bursele.

Dezastrul a continuat joi pentru Facebook/Meta. Compania  a suferit joi cea mai mare pierdere înregistrată într-o singură zi din istoria bursei americane după ce a publicat miercuri estimări mai slabe decât cele la care se așteptau investitorii, relatează Business Insider.

De altfel, compania lui Mark Zuckerberg a deținut și anteriorul record negativ din istoria bursei americane (119 miliarde, iulie 2018)

Valoarea de piață a Meta a scăzut cu aproape 240 de miliarde de dolari după ce prețul acțiunilor sale s-a prăbușit cu 26,4% în decurs de doar 24 de ore după ce piețele s-au închis joi.

Valoarea de piață a Meta a ajuns la 661,4 miliarde de dolari la închiderea piețelor joi, comparativ cu o capitalizare de piață de 898,5 miliarde miercuri, o pierdere de 237,1 miliarde de dolari.

Damage. Mark Zuckerberg a pierdut “pe persoană fizică” 32 de miliarde

Fondatorul și CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a pierdut 31,8 miliarde de dolari în urma prăbușirii acțiunilor companiei responsabile pentru vasta majoritate a averii sale, ieșind din clubul exclusivist al miliardarilor cu o avere de peste 100 de miliarde de dolari.

Practic Zuckerberg își vede acum averea diminuată cu aproape O TREIME!

Bloomberg estimează acum averea lui Mark Zuckerberg la 89,6 miliarde de dolari, el căzând mai multe poziții până pe a zecea în clasamentul celor mai bogate persoane din lume.

Exit mobile version