Site icon Editia de Dimineata

Precipitații în cantități nemaivăzute, în nordul Italiei. Școli închise și nouă victime

Precipitaţii în cantități nemaivăzute până acum, care în câteva ore au ridicat nivelul râurilor până s-au revărsat, au fost înregistrate în regiunea Emilia-Romagna. Practic toate cursurile de apă dintre Rimini şi Bologna, douăzeci şi unu în total, s-au revărsat între miercuri şi joi dimineaţă, inundând vaste zone din Romagna, scrie agenţia de presă Ansa.

Faenza, o parte din Cesena şi Forlì şi multe alte centre mari locuite au ajuns sub apă.

În unele zone, debitul apelor a crescut în câteva minute, ajungând chiar şi la etajele superioare ale caselor. Au murit opt ​​persoane care nu au reuşit să se salveze şi au rămas prinse la etajele inferioare ale caselor sau în maşini.

Furia inundaţiilor a provocat şi moartea unei femei din Ronta di Cesena, care a fost găsită dimineaţa pe plaja Cesenatico. Il Savio a târât cadavrul timp de douăzeci de kilometri în câteva ore.

În toată regiuena Romagna a fost o zi în care salvatorii au făcut eforturi de salvare, de a-i ajuta pe toţi oamenii aflaţi în dificultate.

Liniile electrice şi telefonice au fost întrerupte, multe rute pe care s-a putut ajunge doar cu bărcile şi cu o suprafaţă vastă izolată de restul Italiei: trenuri scoase din funcţiune, autostrada impracticabilă aproape toată ziua, multe drumuri închise.

Zonele cele mai periculoase au fost evacuate, oamenii au fost rugaţi să urce la etajele superioare ale caselor. Mii de persoane şi-au părăsit casele. Realitatea, însă, a depăşit cele mai proaste prognoze: şi pentru că ploaia (în unele zone a căzut în 36 de ore mai mult decât dublul cantităţii de apă pe care o face de obicei în luna mai) a căzut într-o regiune deja afectată de inundaţiile de acum două săptămâni.

Marele Premiu de F1 de la Imola programat în weekend a fost anulat din cauza inundațiilor devastatoare

Marele Premiu de F1 de la Imola, programat la sfârșitul acestei săptămâni, a fost anulat din cauza inundațiilor din Italia, a anunțat Federația Internațională de Automobilism.

„Comunitatea Formula 1 dorește să transmită gândurile sale oamenilor și comunităților afectate de recentele evenimente din regiunea Emilia-Romagna. Dorim, de asemenea, să aducem un omagiu muncii serviciilor de urgență care fac tot ce pot pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie.

În urma discuțiilor dintre Formula 1, președintele FIA, autoritățile competente – inclusiv miniștrii relevanți, președintele Automobil Clubului Italiei, președintele regiunii Emilia-Romagna, primarul orașului și promotorul – s-a luat decizia de a nu se desfășura weekendul Marelui Premiu la Imola.

Decizia a fost luată deoarece nu este posibil să se desfășoare evenimentul în condiții de siguranță pentru fanii noștri, echipele și personalul nostru și este lucrul corect și responsabil de făcut, având în vedere situația cu care se confruntă orașele din regiune. Nu ar fi corect să punem și mai multă presiune asupra autorităților locale și a serviciilor de urgență în acest moment dificil”, se arată în comunicatul FIA.

Stefano Domenicali, președintele și directorul general al Formulei 1, a declarat: „Este o mare tragedie să vezi ce s-a întâmplat la Imola și în Emilia-Romagna, orașul și regiunea în care am crescut, iar gândurile și rugăciunile mele sunt alături de victimele inundațiilor, de familiile și comunitățile afectate. Vreau să îmi exprim recunoștința și admirația pentru serviciile de urgență incredibile care lucrează neobosit pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutor și pentru a îmbunătăți situația – sunt eroi și întreaga Italie este mândră de ei. Decizia care a fost luată este cea corectă pentru toți cei din comunitățile locale și pentru familia F1, deoarece trebuie să asigurăm siguranța și să nu creăm o povară suplimentară pentru autorități în timp ce acestea se ocupă de această situație foarte îngrozitoare”.

Exit mobile version