Editia de Dimineata

Prefectul Capitalei nu renunță la restricțiile din București: Este doar o lipsă de confort pe care o resimţim

Consumers need to shop smart and focus on shelf-stable ingredients to stretch their food dollars further during the health crisis, UM food experts advise. Adobe Stock photo

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că nu va schimba restricțiile impuse în București.

Acesta consideră că măsura de închidere a magazinelor la ora 18.00 nu reprezintă „o schimbare atât de dramatică” în viaţa cetăţenilor, ci doar o „lipsă de confort”.

Aproape toţi locuitorii Capitalei respectă aceste restricţii şi înţeleg importanţa lor. Nu sunt de fapt nişte restricţii, ci nişte limitări ale confortului, pentru a proteja sănătatea oamenilor. Nu vom renunţa la aceste măsuri, pentru sunt menite să ne protejeze pe noi. Acţiunea a 2.000 de oameni, care nu înţeleg importanţa acestor măsuri, nu ne vor determina să le schimbăm (…) Magazinele nu se vor închide în Bucureşti, magazinele îşi vor schimba programul eventual. (…) În unele ţări, şi dau un exemplu mai apropiat, Austria, în mod normal magazinele se închid la ora 18,00. Evident că este o lipsă de confort în momentul în care eşti obişnuit ca magazinele să se închidă mai târziu, dar închiderea magazinelor la ora 18,00 nu reprezintă o schimbare atât de dramatică în viaţa noastră. Este doar o lipsă de confort pe care o resimţim. Majoritatea oamenilor respectă aceste reguli. Nu sunt proteste masive, sunt proteste cu 1.500-2.000 de oameni şi câţiva sunt violenţi”, a declarat Alin Stoica.

Luni seara a avut loc un protest față de noile restricții impuse de autorități.

În București, manifestanții au mers în marș prin oraș și au blocat pentru scurt timp circulația. Forțele de ordine au acționat pentru restabilirea ordinii.

sursa foto: news.olemiss.edu

Exit mobile version