Editia de Dimineata

Prefectul Capitalei: Noile restricții vor intra in vigoare vineri seara. Mâine la prima oră convocăm Comitetul pentru Situații de Urgență

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat joi seara că de vineri seara vor intra în vigoare noi restricții în București. Stoica a precizat că vineri dimineața se va întruni ședința Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență,  urmând ca măsurile să intre în vigoare după ce vor fi aprobate de Guvern.

„Mâine la prima oră convocăm CMBSU. Știm că există în plan ca măsurile să vizeze diminuarea programului agenților economici, limitarea orei până la care putem să ieșim din casă și circulația în afara Bucureștiului”, a declarat Alin Stoica.

El a menţionat că, pentru moment, nu are hotărârea de Guvern, deci nu poate spune exact care vor fi măsurile ce se vor aplica. „Ştim că există în plan ca măsurile să vizeze diminuarea programului agenţilor economici, scăderea orei până la care putem ieşi afară din case şi circulaţia în afara Bucureştiului. (…) Cu privire la mall-uri, cel puţin în Bucureşti, vom lua măsuri ca să evităm aglomeraţia”, a spus Stoica.

Prefectul Capitalei a precizat că se va putea ieși din București doar în condițiile în care există necesitatea deplasării pentru a ajunge la locul de muncă, pentru a însoți persoane bolnave sau pentru tratament. De asemenea, vor fi exceptate transportul de mărfuri și de persoane.

Alin Stoica a mai spus că se vor lua măsuri pentru evitarea aglomerației în mall-uri, dar și în mijloacele de transport în comun.

Prefectul municipiului București a dat asigurări că nu se vor închide terasele, dar vor fi sancționați agenții economici care nu respectă măsurile.

Exit mobile version