Site icon Editia de Dimineata

Pregătiri extravagante de Crăciun. Află cât a costat cel mai scump brad de Crăciun din lume

Pregătirile de Crăciun sunt în toi și pare că atmosfera sărbătorilor începe încet încet să cuprindă întrega lume. Vitrinele magazinelor au deja beculețe și ornamente speciale, străzile au îmbracat și ele haine de sărbătoare și totul pare minunat. Însă, există și câteva orașe care, din exces de zel, uită să conotrizeze și câți bani cheltuie pentru toate aceste aranjamente. Din acest motiv, orașe precum Munchen sau New York se află în topul celor care au cele mai scumpe decorațiuni de Crăciun.

Celebra metropolă americană s-a făcut remarcată anul acesta prin prisma vitrinelor frumos ornamentate, care aduc un plus de farmec străzilor aglomerate. Acestea au pus la cale un adevărat spectacol, pentru a-i încânta pe trecători şi, desigur, pentru a-i determina să le treacă pragul în căutarea de cadouri. Totul este aranjat conform unor scenarii complexe, fapt ce a dus la transformarea vitrinelor în mini scene pentru reprezentații de sunet, lumină și culoare.

                                                                                             Sursă Foto: mynativity.com

În Europa, mai exact la Munchen, poate fi admirat cel mai scump brad de Crăciun. Acsta este realizat din mii de monede de aur și valorează 2,3 milioane de euro, fiind expus în sediul unei companii care tranzacţionează metale preţioase.

Bradul de Crăciun este special datorită valorii lui. Este făcut din 2018 monede de o uncie (n.r. 28,34 grame) „Filarmonica din Viena” şi în vârf are o monedă de aur de 20 uncii (n.r. 566 de grame). Asta înseamnă 63 de kilograme de aur pur, iar la actualul curs rezultă o valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro”, spune Benjamin Summa, purtător de cuvânt Pro Aurum, potrivit Digi24.ro.

Bradul din aur are aproximativ trei metri înălţime şi a fost asamblat în doar o oră. Pentru realizarea acestuia s-a realizat o  colaborare cu Monetăria Austriei. Cu toate acestea, perioada în care va fi expus la Munchen este limitată și durează până pe 15 decembrie.

Sursă Foto: globalnews.ca

Trecem în revistă și o familie din Austria, a cărei case din estul țării a devenit celebră prin prisma sutelor de beculețe și aranjamente grandioase. Aceștia sunt niște împătimiți ai sărbătorilor de iarnă, iar motivul pentru care au ales să adopte un astfel de stil este simplu: pur și simplu își doresc să trăiască la propriu într-o poveste de Crăciun.

În acest moment, jumătate de milion de luminiţe strălucesc şi avem peste 100 de figurine gonflabile. Avem cea mai mare expoziţie de figurine gonflabile de Crăciun din întreaga Europă”, spune Sabine Gollnhuber, proprietara casei, potrivit  Digi24.ro.

                                                                                                Sursă Foto: bvz.at

Important este faptul că nu doar turiştii sunt fericiţi, ci şi furnizorul de electricitate al familiei. În luna ianuraie factura va resimții  expoziţia de Crăciun și va fi de aproximativ 2.000 de euro.

Exit mobile version