Site icon Editia de Dimineata

Premieră: Elevii din Suceava și Ilfov intră în vacanța mobilă sau vacanța de schi

Școală din Frecăței, renovată de Al Dahra

Școală din Frecăței, renovată de Al Dahra

Elevii din Suceava și din Ilfov sunt primii care au intrat în vacanța dintre modulele 3 și 4 ale anului școlar, o vacanță stabilită la nivel local în cursul lunii februarie și denumită vacanța mobilă sau vacanța de schi.

Este o premieră pentru organizarea activității de învățământ din România, ca și împărțire a anului, pe module și nu pe semestre sau trimestre, relatează Radio România Actualități.

Autoritățile județene și din Capitală au stabilit, în funcție de specificul zonei, care dintre cele 3 săptămâni disponibile sunt potrivite, de la caz la caz, însă doar cele două județe au optat pentru prima săptămână 6-12 februarie.

De săptămâna următoare, 13-19 februarie vor fi în vacanță copiii din Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova. Iar în ultima săptămână disponibilă, 20-27 februarie, cea mai mare parte a elevilor și preșcolarilor din restul județelor și din Capitală.

Ministerul Educației a precizat că după finalul acestui an școlar va evalua cum s-a desfășurat activitatea în noua organizare.

Deocamdată, proiectul privind structura pentru 2023 – 2024, aflat în dezbatere publică, prevede tot împărțirea pe module.

Exit mobile version