Site icon Editia de Dimineata

Premieră în lumea medicinei. Vaccinul care previne infectarea cu virusul HIV a început să fie testat la nivel internațional

Infectarea cu virusul HIV continuă să fie una dintre cele mai grave probleme ale societății actuale. Potrivit unui raport realizat de Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” , doar anul trecut, în România se întregistrau peste 257 de noi persoane infectate cu virusul HIV, media de vârstă cea mai predispusă fiind 40-49 ani.

Cercetătorii din domeniul medicinei au anunțat recent că ar fi descoperit un nou vaccin care ar putea să schimbe perecepția asupra virusului HIV, dar și a altor boli autoimune, anunță playtech.ro.

Chiar dacă specialiștii nu au găsit încă soluția salvatoare, care să ducă la eradicarea completă a virusului, dar și la vindecarea bolnavilor, aceștia au găsit un mod de prevenire destinat persoanelor care trăiesc în zone predispuse la infecție, precum se înâmplă în mai multe localități din Afirca, de exemplu.

Descoperirea a fost realizată de cercetătorii din cadrul organizației internaționale Johnson & Johnson, o bine cunoscută companie americană farmaceutică, care produce, atât bunuri de larg consum, cât și aparatură medicală de ultimă generație. Mai mult, specialiștii spun că sunt gata să demareze o serie de teste pe oameni,  la nivel internaționa, cu ajutorul cărora ar putea să evalueze exact potențialul vaccinului pentru prevenirea infecției HIV. Chiar dacă momentan, vaccinul se află doar în faza de testare, medicii sunt extrem de optimiști în ceea ce privesc rezultatele.

Vaccinunl a fost creat pentru a spori imunitatea organismului în lupta cu diferitele forme ale virusului. Acesta a fost testat până acum pe animale și s-a observat că peste mai bine de jumătate din teste au fost finalizate cu succes. Drept urmare, chiar dacă nu este o soluție eficientă care să prevină 100% afecțiunnea, ajută foarte mult în procesul de prevenire. Totodată, specialiștii susțin faptul că în cazul oamenilor rata de succes ar putea fi și mai mare.

Testele realizate de Johnson & Johnson vor viza 3800 de bărbați, care vor fi răspândiți în diverse țări ale lumii și vor începe în a doua jumătate a acestui an. În prima fază, vor fi efectuate teste în Europa, America de Sud și America de Nord, inclusiv în Statele Unite ale Americii, mai menționează playtech.ro.

Sursă Foto: romanialibera.ro

Exit mobile version